Малко след представянето на новите смартфони на Apple, оплакванията от

...
Малко след представянето на новите смартфони на Apple, оплакванията от
Коментари Харесай

В iPhone 16 проблемът с прегряването може да бъде решен с графенова охладителна система

Малко след представянето на новите смарт телефони на Apple, недоволствата от прегряване на iPhone 15 Pro започнаха да се валят и най-хубавият метод да се предотвратят проблемите с прегряването в смарт телефоните от серията iPhone 16 би бил да се усъвършенства охлаждането, а не да се разчита на програмен продукт.

Аpple в действителност пусна актуализация на iOS 17 за премахване на неточности в операционната система. Някои притежатели на iPhone 15 Pro и 15 Pro Max оповестиха, че поправката е понижила случаите на прегряване, без да повлияе на продуктивността, само че други обявиха, че смарт телефоните им към момента имат проблеми с прегряването.

Важно е да знаете, че известно прегряване е обикновено за смарт телефоните – изключително когато играете игри или употребявате приложения, които натоварват съществено процесора.

Сега, два месеца след представянето на iPhone 15, вътрешен източник твърди, че Apple работи по графенова охладителна система за серията iPhone 16 и това е слух, който доста хора се надяват да се сбъдне.

Ако изказванието на KosutamiSan е правилно, Apple работи върху графенова охладителна система за серията iPhone 16, с цел да усъвършенства охлаждането. Освен това се оповестява, че батерията на iPhone 16 Pro ще бъде в железна обвивка.

Не е ясно дали графеновото изстудяване ще бъде налично за всичките четири модела iPhone 16 или за какво единствено iPhone 16 Pro ще получи акумулатори с железни корпуси. Да не приказваме, че към момента сме при започване на сезона на слуховете за iPhone 16. Apple може да тества разнообразни хрумвания, преди да се ангажира с каквото и да било.

Освен това, въпреки KosutamiSan да е бил прецизен и преди, не всички негови прогнози се сбъдват. Съвсем неотдавна той сгреши за USB-C кабелите на Apple за серията iPhone 15.

Но дано не забравяме какъв брой мощен е чипът A17 Pro. Той може да извършва ААА игри и превъзхожда Mac-овете с чипове M1 и M2 в бенчмарк тестванията. Причината, заради която прегрява също е обвързвана с охлаждането. Във вътрешността на устройството има лимитирано пространство, в което Apple да вкара дейна охладителна система.

Както видяхме при разглобяването, графитни фолиа покриват елементи от iPhone, с цел да подобрят топлообмена. Това обаче не е задоволително. Графитът не е графен.

Смартфоните ще понижат продуктивността си при прегряване, с цел да могат да се охладят, само че това не е нещо, което желаете от бъдещия си iPhone 16, нали?

Използването на графенова система може да усъвършенства доста охлаждането, само че това е единствено съмнение. Метален корпус за батерията би оказал помощ за преместването на топлината към външната част на iPhone. Това би могло да помогне за разсейването на топлината, само че още веднъж няма по какъв начин да знаем дали това в действителност би работило. Добавянето на повече метал навътре в устройството също по този начин би нараснало тежестта.

Ако Apple ще продължи с тази концепция, би трябвало да чуем повече за нея с наближаването на премиерата на iPhone 16. Дори и слухът да не се удостовери се чака iPhone 16 да има по-добро изстудяване от iPhone 15.

Междувременно, ето по какъв начин наподобява iPhone 15 Pro от вътрешната страна:

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР