Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на Има такъв народ

...
Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на Има такъв народ
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Началникът на кабинета прекрачи своите правомощия и изрече клевети

Малко преди среднощ във Facebook водачът на " ИТН " (ИТН)  Станислав Трифонов разяснява кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански за шеф на Българската национална банка (БНБ). Изявлението му бе във връзка изявления на началника на кабинета Лена Бориславова и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по тематиката.

" Днес в две телевизионни изявленията ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на държавното управление Лена Бориславова обявиха, че претендентът на ръководещата коалиция за гуверньор на Българска народна банка е Андрей Гюров. А това е неистина - ръководещата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти ", уточни Трифонов. 



" Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия, и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и в случай че той бъде определен за шеф на Българска народна банка, а не Андрей Гюров, ще има " второ КТБ ", добави още водачът на Има Такъв Народ.

Трифонов съобщи в поста си в обществените мрежи, че защото работа му сега е да пази стабилността на обединението, няма да отговори той. Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.  

" Недопустимо е от страна на държавното управление да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и неприемливо да се споделя на Народното събрание кой е точният претендент. Важно е да се направи и още едно конкретизиране и то е обвързвано с това кой има право да приказва от името на обединението, кой е акредитиран и дали има подобен човек, който да е акредитиран. Към сегашния миг на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да приказва от името на обединението, защото ние - " ИТН ", сме част от обединението. Не ми е известно също по този начин да е имало среща на която съответните съдружни сътрудници да са показали един от двамата претенденти като любимец " , съобщи Любомир Каримански.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР