Малко преди инцидента в Бургас е нападнал с пръчки и

...
Малко преди инцидента в Бургас е нападнал с пръчки и
Коментари Харесай

Сириецът Омар натиснал газта преди да помете патрулния автомобил

Малко преди случая в Бургас е нападнал с пръчки и ножове чиновници на Отдел „ Миграция “ в Харманли

Сириецът Омар Мохамед Агнан, който с незаконен рейс умъртви двама смели български служители на реда в Бургас, е нараснал внезапно скоростта на автобуса секунди преди конфликта. Това излиза наяве от свидетелски показания, които през днешния ден бяха показани пред Бургаския областен съд при гледането на мярката за неотклонение. Омар от своя страна твърди, че натиснал спирачки преди случая, само че това е безспорна неистина, тъй като на мястото няма никакви следи от спирачен път.

Наблюдаващият прокурор Димитър Узунов показа през днешния ден забавна характеристична информация за държанието на сириеца при престоя му в бежанския център в Харманли. Оказва се, че малко преди случая в Бургас той е взел участие в всеобщо пердах – бил е един от сирийците, нападнали чиновници на Отдел „ Миграция “ поради това, че им забранили да правят комерсиална активност в Центъра. Омар и приятелите му били българските чиновници с пръчки и ги заплашвали със гибел с ножове.

Държавното обвиняване има съществени подозрения и за възрастта на сириеца. Както към този момент писахме, той очевидно не наподобява на 15 години, както твърди. Проркурор Димитър Узунов е издирил документи, в които имало разминавания с няколко години в хипотетичната муу възраст. Предстои да се устанви дали става въпрос за техническа неточност, или фактически Омар е много по-голям.

От прокуратурата прецизираха, че са подхванали всички ограничения, с цел да открият точната му възраст. Не стана ясно дали включително влиза и осъществяването на ДНК експертиза, каквато се прави на спортистите от африкански генезис, които постоянно също съзнателно се показват за по-млади, в сравнение с са.

Вижте какво сподели още прокурор Димитър Узунов:



Ако Омар бъде съден като пълновръстен, го грози пожизнен затвор. Като малолетен обаче оптималното наказване е 10 години. Прокуратурата през днешния ден изиска за него непрекъснат арест, до момента в който служебният му бранител Красимир Кънев настоя, че даже и да му бъде наложена такава мярка, то поради сигурността му тя трябвало да бъде изтърпяна в Бежанския център Бусманци, където има бранш, наподобяващ затвор. 

Дали съдът ще го остави зад решетките, очаквайте по-късно.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР