Малко повече от месец остава до Световното първенство по художествена

...
Малко повече от месец остава до Световното първенство по художествена
Коментари Харесай

Оратница озвучава откриването и закриването на Световното по художествена гимнастика в София

Малко повече от месец остава до Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в зала „ Арена Армеец “ сред 10 и 16 септември 2018 година. Освен надпреварите, феновете в залата ще станат очевидци на две специфични събития по откриването и закриването на шампионата.

За откриването се приготвя специфичен филм, който ще показа България, а „ Оратница “ ще извършват музиката онлайн в залата. Закриването от своя страна ще е театър, на който още веднъж ще звучи музиката на групата. Музиката за двете събития е основана особено за Световното състезание.

„ България е напълно комбиниране от мистични ритуали и обичаи, вяра и религия, природа, обединила в себе си съвършена естетика, спиращи дъха познати и непознати места, извор на скъпо културно благосъстояние и ентусиазъм. Тя е мистичност. Тя е античност. Тя е религия и естетика. Тази година тя е и художествена гимнастика. Тези измерения са нашето благосъстояние, златото на България. Като хазаин на Световното състезание по художествена гимнастика, желаем да срещнем всички задгранични посетители на събитието с атмосферата и достолепията на нашата страна. Да ги потопим в хубостта и магията на България, като им дадем късмет да почувстват българския дух и топлота без да стават от трибуните “, споделя повече за концепцията Илиана Раева, ръководител на БФХГ.

Освен кино лентата за откриването, във вторник феновете в залата ще видят финалите на обръч и топка и кои ще сграбчен първите медали. „ Приветстваме всички, които имат опция да са в залата, с цел да подкрепим нашите девойки в битката им за медалите. Нека напълним залата и покажем какво може българската аудитория “, споделя Радина Филпова, амулет на Световното състезание по художествена гимнастика.

Междувременно Фейсбук страницата на федерацията по художествена гимнастика (https://www.facebook.com/BGRGfederation/) стартира акция по нетрадиционно показване на всички девойки от тима на България. Всеки ден страницата показва всекидневието и подготовката им.

Кои са „ Оратница “

Оратница са шестима млади български музиканти, обединени от любовта си към българския фолклор и актуалните бас жанрове. Впоследствие стартират да назовават неповторимите си звуци „ ETHNOBASS “.

Музиката на Оратница е комбинация от фолклорни мелодии, възпяване в православен жанр, далечни аборигенски тематики, хип-хоп, дъбстеп, ров, дръм едн бейс и неравноделни ритми. Оратница интерпретира обичайни български песни по метод, който актуалното потомство посреща с необятни прегръдки.

Групата съживява интереса към българските музикални обичаи измежду млади и остарели освен в България, само че и в цяла Европа. Благодарение на майсторски съчетани районни фолклорни детайли с световни музикални стилове и потреблението на нетипични принадлежности, музиката на Оратница съумява да ни допре, без значение от нашето минало.

Световното състезание по художествена гимнастика в София ще се организира от 10 до 16 септември 2018 година в зала „ Арена Армеец “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР