Малко по-малко от две години след неуспешния проект за Европейска

...
Малко по-малко от две години след неуспешния проект за Европейска
Коментари Харесай

Суперлигата отново е тук - представиха нов формат за турнира

Малко по-малко от две години след несполучливия план за Европейска суперлига компанията за състезателен мениджмънт А22 показа актуализирана версия на шампионата, който да размени Шампионската лига.

При представянето на Суперлигата през април 2021 година проектът предвиждаше тя да включва общо 20 тима, 15 от които да имат обезпечено присъединяване във всяко едно издание на конкуренцията.

Броени часове след анонсирането на плана обаче в Европа започнаха всеобщи митинги на недоволни почитатели, които доведоха до отдръпването на редица тимове от концепцията за Европейска суперлига. До ден сегашен обаче измежду най-големите поддръжници на сходна конкуренция остават Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

След направените промени от А22 в този момент се планува в Суперлигата да вземат участие сред 60 и 80 тима, които да бъдат разграничени на няколко дивизии. Организаторите споделят още, че отборите ще се класират за Европейската суперлига въз основа на спортните резултати. Всеки един участник пък ще има обезпечени най-малко по 14 мача в хода на конкуренцията.

" Клубовете поемат всички опасности, само че прекомерно постоянно са принудени да стоят в профил, когато се вземат основни решения и гледат по какъв начин техните спортни и финансови основи се разпадат. Нашите полемики демонстрираха, че клубовете постоянно не са в положение обществено да приказват против системата, в която опасността от наказания се употребява за задушаване на опозицията. Нашият разговор беше почтен, пряк и потребен. Има ясни изводи по отношение на нуждата от смяна и градивни детайли за това по какъв начин да го реализираме ", съобщи изпълнителният шеф на А22 Бернд Райхарт, представен от Ройтерс.

Междувременно, по-късно през тази година се чака Съдът на Европейския съюз в Люксембург да излезе с дефинитивно решение по проблема със глобите, които от УЕФА и ФИФА желаят да наложат на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус поради продължаващата им поддръжка за Европейска суперлига. Според информациите, в случай че футболни централи завоюват делото, има късмет трите гранда да бъдат изхвърлени от присъединяване от Шампионската лига.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР