Малко облаци ще има днес до обяд, на отделни места

...
Малко облаци ще има днес до обяд, на отделни места
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Без сняг по Коледа, декември си върви по-топъл

Малко облаци ще има през днешния ден до обяд, на обособени места ще превали слаб дъжд, над 700-800 метра сняг.  По-късно денем слънцето ще се покаже, а вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Коледа ще е безснежна, не виждам никакви превалявания до 25 декември в цялата страна, съобщи проф. Георги Рачев по bTV.

 

В Родопите ще натрупа снежна покрива. Зимните курорти ще се напомпат със сняг в петък и събота. Оттам нататък до Коледа няма да има съществени превалявания. Очертава се Коледа без сняг в цяла България под 500 метра ", добави проф. Рачев.

Времето на Балканите е по-топло, в сравнение с в Испания, добави той. 

 

Термометрите ще се качат до 18-20 градуса през идващите дни, в столицата ще е към 12 градуса. След уикенда идва захлаждане, заран температурите ще са негативни, след това към 5-6 градуса, сподели още климатологът.

 

Над планините преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, а на 2000 метра - към нулата. 

Слънцето ще се покаже край морето по обяд, термемотрите на брега ще се качат до 12°, а измежду вълните от 1-2 бала - до 10 градуса.  

 

Декември си върви по-топъл, заключи проф. Рачев

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР