Малко над 6 млн. лева ще харчи Община Варна по

...
Малко над 6 млн. лева ще харчи Община Варна по
Коментари Харесай

Община Варна очаква 5 млн. лева приходи от туристически данък

Малко над 6 млн. лв. ще харчи Община Варна по стратегия „ Туризъм “ през 2024 - та. От тях 5 млн. лв. се чака да влязат като туристически налог през годината. Останалите са предишен излишък. Това стана ясно от показания план на разноските в тази част от общинския проектобюджет, която утвърди отрасловата комисия към локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

От всички средства за образуване на събития с локално и национално значение, които способстват за развиването на туризма, са планувани за 1.3 млн. лв.. За реклама на туристически артикул на общината са заложени 348 хиляди лв.. Това включва и провеждането на туристически тържища. За действието на общинските туристически осведомителни центрове са заделени 248 хиляди лв.. Изграждане и поддържане на туристически обекти, които са общинска благосъстоятелност, е обезпечено със 126 хиляди лв..

За първи път от 10 години са привлечени половин милион лв. за целева реклама на туристически артикул по стратегия на министерството на туризма. Общо 800 хиляди лв. ще бъдат вложени като рекламно наличие на немския туристически пазар, показаха от дирекцията по туризъм.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР