Малко над 10 200 данъкоплатци и осигурители са обслужени в

...
Малко над 10 200 данъкоплатци и осигурители са обслужени в
Коментари Харесай

НАП Монтана с устойчив ръст на клиентите

Малко над 10 200 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на Националната организация за приходите в Монтана през изтеклите 3 месеца на годината, което е с 2200 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

За 1500 клиенти повода е била заплащане с карта на отговорности през ПОС терминал. Това е услугата с максимален растеж съпоставимо с първото 3-месечие на предходната година – съвсем 3 пъти.

2800 са посетили приходната администрация поради въпроси, свързани със здравния статус, а 2700 – във връзка подаване на данъчни и осигурителни заявления и уведомления за трудови контракти. За 910 клиенти повода е била уточняване на отговорности по информации, получени посредством електронната услуга «Справки за задължения», за 520 – потребност от издаване на документ, а за 145 – нужда от регистрация и промени в регистрацията. 860 са посетили офиса, с цел да получат ПИК /персонален идентификационен код/, 300 – информация, 260 – с цел да подадат заявление за подаване на документи по електронен път, а 90 – с цел да вземат формуляри. 50 от клиентите през 3-месечието са били в неравностойно състояние.

Системата за ръководство на опашките е електронна система, която „ подрежда “ чакащите клиенти. За тях изгодите и резултатите се свеждат до елиминиране на споровете и напрежението. Системата разрешава и прецизен надзор върху работата на чиновниците. Тя автоматизирано регистрира както междинното време на изчакване и на обслужване, по този начин и междинното време, за което даден контрольор прави съответната административна услуга.

5 мин. е било междинното време за изчакване на клиент през първото 3-месечие, а сред 7 и 8 мин. – за неговото обслужване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР