Малко момиченце от Украйна пострада тежко при военните действия в

...
Малко момиченце от Украйна пострада тежко при военните действия в
Коментари Харесай

Дете на 9, загубило ръката си при обстрел в Киев: Надявам се, че не са искали да ме наранят

Малко момиченце от Украйна пострада тежко при военните дейности в страната. 9-годишната Саша от Киев е била ранена при обстрел на съветските войски в ръката до момента в който била в колата със фамилията си. Те опитвали да избягат, само че тогава детето е простреляно в ръката.

Баща ѝ е погубен, а майка ѝ и сестра ѝ оцеляват. Добри хора виждат разигралата се преживелица и стартират да размахват бяло знаме, с цел да откарат дребната Саша до близка болница. Там лекарят открива, че се постанова ампутация на лявата ѝ ръка, защото се е образувала гангрена.

Преди фамилията да опита да избяга, се крили с дни в мазе.

„ Бях простреляна в ръката. Изтичах след сестра ми. Майка ми падна. Мислех, че тя е мъртва, само че не беше, просто се криеше от стрелбата. Добри хора ме занесоха обгърната в забрадка в болничното заведение. Не знам за какво руснаците стреляха по мен. Надявам се, че е случай и не са желали да ме наранят, “ споделя Саша.

Единственото нещо, което в този момент детето желае, е изкуствена ръка в розов цвят, покрита с цветя, споделя здравна сестра от болничното заведение.

Няколко други деца също са претърпели тежки контузии - като всички са изгубили най-малко единия си родител.

Интензивните престрелки и въздушни удари продължиха през днешния ден в обсадената столица на Украйна.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР