Малко хора биха отказали чаша чай, тъй като освен че

...
Малко хора биха отказали чаша чай, тъй като освен че
Коментари Харесай

Кои страни са най-големите фенове на чая

Малко хора биха отказали чаша чай, защото като се изключи че е приятна, напитката и е доста потребна. Но пет страни по света са същински поклонници на чая, отбелязвайки най-висока консумация.

Китай

Китайците пият чай когато и да е на деня – дружно със закуската, обяда, вечерята и сред храненията. Много от хората в страна даже употребяват напитката като сурогат на водата.

Според една легенда точно китайски император е първият човек, опитал чай. В историята се споделя, че през 2737 година преди Христа в сварената вода на Шен Хун инцидентно паднало листо, като крайният резултат в действителност му харесал.

 Чай

Индия

Индия е втората страна света, която пие чай в в действителност огромни количества. Закуската и вечерята на индийците обичайно е съпроводена с чай, като даже употребяват напитката и в медицината.

В страната е почнало всеобщо да се култивира чай, едвам след настаняване на английските колонизатори по тези територии, а до тогава той растял в дивата природа без да се употребява.

Япония

В страната на изгряващото слънце пиенето на чай е издигнато в фетиш и даже е проведена специфична чаена гала, която е повлияна от дзен будизма.

 Английски чай

В предишното чаената гала е била известна единствено измежду военната аристокрация на Япония и се провела, с цел да реализира човек цялостен мир със себе си.

Кения

Първите посеви с чай в Кения се появяват чак през 1903 година, а през днешния ден страната е най-големият експортьор на черен чай. Напитката в африканската страна наложително се сервира с мляко и захар.

Великобритания

Петите най-големи потребители на чай в света са британците. Напитката е обичана за огромна част от жителите на Острова, като те я избират в композиция с мляко. Според изследванията единствено 2% от британците пият чая си, без да прибавят в него прясно мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР