Малкият карибски остров Барбуда е разрушен почти напълно от урагана

...
Малкият карибски остров Барбуда е разрушен почти напълно от урагана
Коментари Харесай

Ураганът Ирма почти унищожи Барбуда и Сен Мартен

Малкият карибски остров Барбуда е опустошен съвсем изцяло от урагана Ирма, заяви Българска национална телевизия. Загинал е минимум един човек, а островът е изцяло неприспособим за живеене. Щетите се правят оценка на $150 млн. Рухнала е телевизионната кула на острова, заради което оттова дълго време нямаше никакви данни за обстановката. На острова живеят единствено към 1500 души, само че той е туристическа врата към най-живописните и чисти курорти и плажове на Карибите.

Шест са към този момент жертвите на северната част на прилежащия остров Сен Мартен, която принадлежи на Франция. Според локалните управляващи 95% от френската част на острова, където живеят 37 000 души, е разрушена. Ирма доближи нощес и Пуерто Рико, като засегна най-тежко североизточното крайбрежие.

Във Флорида към този момент се подхващат ограничения в очакване на Ирма. В Мексиканския залив край крайбрежията на Мексико набира мощност нова тропическа стихия - Катя, която от през вчерашния ден към този момент е категоризирана като вихър с ветрове от 120 км/ч и се чака да се ускори още през идващите 48 ч. А надалеч на изток в Атлантическия океан друга тропическа стихия - Хосе, също закупи силата на вихър, заяви американският Център за наблюдаване на ураганите в Маями.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР