Малките скилидки чесън са известни на културите по цял свят

...
Малките скилидки чесън са известни на културите по цял свят
Коментари Харесай

Лечебната сила на чесъна

Малките скилидки чесън са известни на културите по целия свят като фалшификация, хранителна добавка и лекарство. Последното обаче е постоянно подценявано, написа Express.

Повече от 160 от веществата, които съставляват луковицата на чесъна, са биоактивни, което значи, че могат да въздействат по един или различен метод на нашето тяло. Освен това миризмата, усетът и дразнението на чесъна върху езика ни са неповторими.

За какво тогава можем да използваме лечебните свойства на чесъна?

Брадавици

Скорошно проучване измежду 28 души демонстрира, че единствено за две седмици лекуване с масло от чесън, което се ползва два пъти дневно, техните брадавици стартират да изчезват. Не единствено екстрактът от чесън, само че и неговите листа са потребни в битката с нежеланите израстъци. Счуканият чесън може да се сложи на мястото благодарение на превръзка, която се задържа 90 минути.

Зъбобол

За мнозина чесънът е обичайно лекарство при неприятните зъбни болки, с помощта на което бактериите умират, а възпалението понижава. Лекарите предлагат компреси по 4 пъти дневно с чесново масло или жабурене с чеснова вода. Прекратете лекуването, в случай че чесънът стартира да нервира прекомерно венците ви.

Умора

Редица проучвания потвърждават, че чесънът оказва помощ аз издръжливостта и производството на сероводород и азотен оксид, които успокояват артериите и усилват кръвоподаването в мускулите. Това на собствен ред подкрепя възобновяване при изтощеност и растежа на мускулите. Най-лесният метод да усвоите лечебните свойства на чесъна в това отношение е като повишите неговата консумация в ежедневния си хранителен режим.

Настинка и възпалено гърло

Успехът на чесъна при лекуването на кашлица и възпалено гърло се дължи на неговите антимикробни и антивъзпалителни свойства. Освен това той подкрепя имунната система и даже съществуват някои вируси, които са изключително чувствителни към чесън. Лекарите оферират при положение на простуда да се употребява чесън с мед - чесънът работи антисептично, до момента в който медът лекува и успокоява. Съгласно рецептата 10 скилидки чесън би трябвало да се намачкат и да се оставят да преседят към час, след което се разбъркват в бурканче мед. Една чаена лъжица от сместа се приема на всеки два часа.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР