Малките неща, които правим всеки ден имат влияние върху психиката

...
Малките неща, които правим всеки ден имат влияние върху психиката
Коментари Харесай

Сутрешни навици за повече щастие

Малките неща, които вършим всеки ден имат въздействие върху душeвността и настроението ни – дано да отделим повече време на тези неща, които ни вършат щастливи.
Всеки намира благополучие по друг метод съгласно целите си. Но това, което множеството същински щастливи хора споделят, е, че се радват и на дребните неща от живота, освен огромните.
Прочетете още
Ето някои от техните дребни трикове, които щастливите хора следват всекидневно:
Използват настолен часовник за алармата си
Звучи малко старовремско, поради че към този момент свикнахме да използваме за тази задача телефоните си нали? Но в действителност това е тъкмо затова.

Днес множеството хора сме съвсем пристрастени към смарт телефоните си и най-често се оказва, че си лягаме и ставаме с тях. Използваме ги до последно преди да заспим, а на сутринта те са първото нещо, което ревизираме. Това обаче въздейства зле освен на очите ни, само че и на съня и душeвността ни.

Когато използваме елементарен настолен часовник, с цел да настроим алармата си, можем да оставим телефона настрани и да избегнем нездравословните му резултати.

Освен това да се разсънваме от типичния тон, с който сме привикнали от дребни, даващ добър старт на деня ни.
Вода на гладно заран
Продължаваме със утринната част от рутината, тъй като, както стартираме деня си, по този начин и ще продължи той. И е добра концепция да създадем това с една чаша вода на гладно.

След сън тялото ни е прекарало дълги часове, без да се хидратира и с този трик ще наваксаме за това. А изследванията демонстрират, че в случай че не поемаме задоволително вода денем, това може да повлияе и на щастието ни.
Информират се
Дали ще слушат подкаст, ще почетат нещо или ще прегледат новините от деня, те постоянно ще намерят метод да научат нещо потребно още сутринта. Когато човек се усеща осведомен, това му дава повече самонадеяност и възприятие за сигурност.
Пиенето на чай
Доказано е, че доста от билките, с които си вършим чай, имат свойството да успокояват душeвността. Много постоянно измежду навиците на щастливите хора ще чуете, че обичат да се насладят на чаша от топлата напитка с книга или може би на хубава панорама.

Ако сменяем и второто кафе с чай, ще си спестим и проблемите със съня, които от време на време се появяват от многото кофеин.

С тези няколко дребни навика в всекидневието си можем да реализираме забележителна смяна. Организираме ли си деня по този начин, че през него да се радваме на няколко дребни неща понякога, ще можем доста по-лесно да достигнем до щастието.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР