Малки и средни фермери ще получат подкрепа за изграждането на

...
Малки и средни фермери ще получат подкрепа за изграждането на
Коментари Харесай

Малки и средни фермери ще получат подкрепа за изграждането на мини мандри

Малки и междинни фермери ще получат поддръжка за построяването на мини мандри. За задачата Държавен фонд "Земеделие " отпуска 1,5 млн. лева до 31 декември 2020 година, оповестиха от пресцентъра му. Фермерите ще могат да аплайват за държавната помощ от 18 март по авансово утвърдената от Европейската комисия скица: "Инвестиции за закупуване или създаване на обекти за преправка и/или обработка на сурово мляко ".

Целта само че помощта е фермерите сами да преработват и осъществят продукцията си на пазарите и по този начин да усилят приходите си. За задачата претендентите би трябвало да са регистрирани според Наредба 26 за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис. След като бъдат утвърдени, те ще могат да възвръщат до 50 % от осъществените разноски за създаване на мини мандри.

Максималният размер на помощта е до 60 000 лева За обособените типове вложения са избрани размери на оптимално допустимите разноски. Ако претендентите заявят, че ще извършат строително-монтажни действия, крайният период за реализация на инвестицията е до 18 месеца от датата на подписване на контракта. Ако такива не са заложени, срокът за осъществяване на инвестицията е до 9 месеца от датата на сключване на договора. Заявления за подкрепяне ще се одобряват в Областните дирекции на Държавна фирма "Земеделие ", по място на реализиране на инвестицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР