Малката Кристин е с тежък сърдечен проблем и единственият шанс

...
Малката Кристин е с тежък сърдечен проблем и единственият шанс
Коментари Харесай

Двегодишно момиченце се нуждае от помощ, за да живее

Малката Кристин е с тежък сърдечен проблем и единственият късмет тя да живее е сърдечна трансплантация в чужбина. Сумата, нужна на фамилията за спасението на детето, е 500 000 лева

Още на втория ден след раждането си Кристин получава първия си кардиогенен потрес, със сърдечна периодичност 280 удара в минута. Поставят я на апаратна вентилация, а майка ѝ се прибира без детето си от болничното заведение. Три дни по-късно бебето е превозено по неотложност в Националната кардиологична болница, където следват многократни реанимационни дейности, интубиране и екстубиране и в края на първия месец от живота ѝ дребната Кристин за първи път се прибира вкъщи.

По-късно следва нов проблем – след щедро повръщане бебето стопира да диша, още веднъж е признато по неотложност в болница и прекарва 10 дни на апаратна вентилация.

Година по-късно – в края на януари 2023 година, детето заболява от грип и още веднъж е с висока сърдечна периодичност. Кристин получава трети кардиогенен потрес, с периодичност от 300 удара в минута. „ Следващите 2 месеца бяха на непрекъсната битка за живот й “, споделя майката на Кристин и добавя:

„ Един ден ни извикаха за диалог и чухме най-страшните думи „ съжаляваме, само че бъдещата прогноза е неприятна, детето Ви няма да живее, ние не можем да създадем нищо повече за нея, с изключение на да я поддържаме, до момента в който не намерите място, където да я транспортирате “.

С това лекуването, което се организира тук в България, се изчерпва. Възможности обаче към момента има, като шансът за Кристина е сърдечна трансплантация зад граница.

„ За тези няколко месеца Кристин се бори и претърпя доста, а фантазиите ни са толкоз елементарни – да тича с другите деца, да се усмихва и радва на живота, да я заведем на Първия й образователен ден…

Криси има потребност от вашата помощ! Затова благи хора, другари, познати и непознати, молим Ви от сърце – помогнете ни да излекуваме детето си.

Благодарим Ви и бъдете здрави! “, споделя майката на момиченцето.

Ако желаете да се включите в дарителската акция, можете да го извършите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР