Малката Алис е на 4 години и това, което я

...
Малката Алис е на 4 години и това, което я
Коментари Харесай

Малката Алис и алпаката Балу: Историята на едно необикновено приятелство

Малката Алис е на 4 години и това, което я отличава от всички деца е, че пораства в компанията на цяла тайфа от екзотични животни, които самоуверено назовава свои най-хубави другари. Вижте историята на това неизмеримо другарство в канала във vbox7:

Тя живее на едно безшумно и съвсем идилично място в края на село Лесковец край Перник, което фамилията ѝ е трансформирало в зоокът, носещ нейното име.

В зоокъта на Алис и фамилията ѝ живеят лопатари, муфлони, ему, фазани, пауни, черни лебеди, кенгуру, носати мечета и доста други животни, измежду които и най-любимите на всички гости алпаки.

Всички гости влизат двора с животните и се разхождат измежду тях – могат да ги снимат, пипат и хранят, което е огромната атракция освен за децата, само че и за множеството възрастни.

Най-добрият другар на Алис е алпаката Балу, който дружно с нея се е трансформирал в същинско рекламно лице на зоокъта.
               

A post shared by (@zoo_leskovec) on Nov 15, 2019 at 9:15pm PST

„ Любимите животни на всички гости на зоокъта несъмнено са алпаките. Хората доста им се радват, тъй като за разлика от други места в България, където има алпаки, единствено в нашия зоокът те могат да ги пипнат, да се снимат с тях, да ги нахранят. Нашата концепция е животните да са оптимално в естествена среда и хората да имат контакта с тях, не просто да ги виждат затворени в кафези “, споделя майката на Алис – Александра Нацкова.

„ Забелязваме, че доста от децата, които посещават зоокъта първоначално се опасяват да пипнат кокошките, зайчетата – животни, които преди години ги е имало във всеки двор и всяка къща, а в този момент децата просто изпитват боязън от тях. Когато видят, че животните не са рискови, доста дечица тук преодоляват своите страхове и най-после даже не желаят да си потеглят! “, прибавя още тя.
               

A post shared by (@zoo_leskovec) on Oct 24, 2019 at 12:24am PDT

„ Не е елементарно да се отглеждат животни и да се посрещат гости, само че към този момент виждаме и си споделяме че всичко си заслужава, като виждаме какъв брой дечица сме зарадвали и какъв брой признателни са родителите, че сме дали този късмет на децата да се допрян до нашите животни “, споделя Александра.

Как се е родила концепцията за основаването на зоокъта и какво ни описа Алис за Балу и другите си любимци – вижте във видеото на life_stories!
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР