Малдивските острови ще ограничат движението от сряда, за да ограничат

...
Малдивските острови ще ограничат движението от сряда, за да ограничат
Коментари Харесай

Строга блокада на Малдивите заради скок на заразени с COVID-19

Малдивските острови ще лимитират придвижването от сряда, с цел да лимитират повишаването на коронавирусните инфекции , което оказва напън върху здравните заведения на острова, оповестиха публични представители, представени от " Ройтерс ".

Хората ще бъдат допускани на открито за няколко часа всеки ден за съществени доставки, непоколебим комендантски час ще бъде в действие от 16:00. до 8 ч. сутринта на идващия ден, заяви Агенцията за отбрана на здравето.

Ограниченията идват, защото на островите в Индийския океан се следи повишаване на случаите и има дефицит на медицински личен състав , доста от които идват от Индия, която се бори със личната си смъртоносна вълна от инфекции.

" Особено заради обстановката в Индия, която обичайно е най-голямата страна източник, ни е мъчно да наемем нови медицински експерти, които да се оправят с нараствания размер случаи ", разяснява Мабрук Азиз, представител на кабинета на президента пред " Ройтерс ".
 Променят условията за влизане на деца до 5-годишна възраст у нас
Променят условията за влизане на деца до 5-годишна възраст у нас

Временно се не разрешава влизането в страната на идващи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и страни от Африка

Малдивските острови оповестиха за 1004 нови случая във вторник с общо 58 345 инфекци и, съгласно здравната организация, като случаите са съсредоточени в столицата Мале.

Миналата седмица ежедневните случаи доближиха рекордните 2194 , като провокираха терзание във веригата на тропическите острови с население от малко над половин милион.

Президентът Ибрахим Мохамед Солих съобщи, че страната е позволила неточност при премахването на рестриктивните мерки на публичното придвижване .

" Облекчаването на рестриктивните мерки през април не беше вярно . Не мисля, че тези решения са били задоволително положителни ", сподели той пред кореспонденти.

През април в страната се организираха избори за локални препоръки, по време на които бяха извършени обществени събрания. По време на свещения месец Рамадан в джамии се организираха фамилни събирания и сборища.

Седемдесет и един души са умряли заради затруднения от COVID-19 през май до момента, което съставлява съвсем половината от всички смъртни случаи от COVID-19 в страната от началото на пандемията, демонстрират данните.

Тропическата островна верига е обичайно известна със своите първокласни морски курорти .
 Българи на Малдивите са инфектирани с COVID-19
Българи на Малдивите са инфектирани с COVID-19

От Министерство на външните работи предлагат, в случай че се наложи пътешестване, да е със застраховка и пари за карантиниране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР