Максималният осигурителен доход да бъде увеличен от 3400 лв. на

...
Максималният осигурителен доход да бъде увеличен от 3400 лв. на
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат 5 400 лв. максимален осигурителен доход

Максималният застрахователен приход да бъде повишен от 3400 лева на 5400-5600 лева, желаеха от КНСБ по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. Защо хората с високи заплати да бъдат лишавани от осигурителни права, мотивираха настояването си синдикалистите.

Максималният застрахователен приход би трябвало да бъде 10 пъти минималната заплата, споделиха от КТ “Подкрепа ”. Но през годините имаше жестове към бизнеса и това не се случи, допълниха от синдикалната организация. България крепи конкурентоспособността на бизнеса като понижи осигуровките преди години, обявиха от КНСБ. Но в този момент е явна нуждата от нарастването им, допълниха синдикалистите.

Минималните компенсации за безработица да бъдат вдигнати от 18 лева дневно на 20-22 лева, желаеха от КНСБ. Минималната заплата да стане 850 лева, да бъде въведен необлагаем най-малко при облагане на приходите на хората, налог облага да стане 15%, данъкът върху дивидентите да е 10% и да бъдат върнати на 20% всички ставки на Данък добавена стойност, желаят от КНСБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР