Максималните температури днес слабо ще се повишат и в повечето

...
Максималните температури днес слабо ще се повишат и в повечето
Коментари Харесай

Максималните температури достигат 23° днес

Максималните температури през днешния ден едва ще се покачат и в множеството региони ще бъдат сред 20 и 23 градуса, в София - към 19°. Ще доминира слънчево време със слаб, в Източна България и по Черноморието сдържан североизточен вятър.

Утре стоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, по Черноморието - сред 11 и 15 градуса, а в утринните часове тук-там в низините, котловините и към водните басейни видимостта краткотрайно ще бъде понижена от мъгли.

През деня ще е най-вече слънчево с оптимални температури сред 20 и 25 градуса, в София - към 20°. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от североизток.

Слънчево ще е и по Черноморието. Максималните температури там ще бъдат от 20° до 22°. Ще духа до сдържан вятър от североизток, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще има повече слънчеви часове. Ще бъде обаче прохладно. Ще духа сдържан, по най-високите и открити елементи краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурите едва ще се покачат и оптималните в курортите ще бъдат сред 9 и 17 градуса.

И към времето в Европа. Не единствено у нас, само че и на всички места на Балканите, както и в по-голямата част от континента, ще бъде слънчево. Дъждовно и прохладно ще остане в северните елементи от континента и на Британските острови.

През идващите дни температурите у нас ще останат без основна смяна. Ще доминира слънчево време с краткотрайни утринни мъгли. През новата седмица ще има и превалявания, в понеделник единствено в планинските региони, а във вторник и сряда на повече места, основно в Югозападна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР