Максим Жорин, заместник-командир на Трета щурмова бригада на Украйна, нарече

...
Максим Жорин, заместник-командир на Трета щурмова бригада на Украйна, нарече
Коментари Харесай

Украйна прогони руските войски от Краснохоривка в Донецк

Максим Жорин, заместник-командир на Трета щурмова бригада на Украйна, назова изтласкването на съветските бойци от града контраофанзива в отговор на изтеглянето на украинските сили от на 17 февруари и три села по-късно.

 

Трета щурмова бригада e доброволческа единица в състава на Въоръжените сили на Украйна, основана от ветерани от Руско-украинската война. Месеци наред бридата участваше в отстояването на Авдийвка. По-рано взе участие в отвоюването назад от руснаците на Бахмут.

Според украинските военни съветските сили са атакували югоизточната част на Краснохоривка на 27 февруари и са влезнали в града.

 

Войници от първи и втори щурмови батальон на Трета щурмова бригада организираха бойна интервенция за пречистване на града от съветските войски, като не им разрешиха да се закрепят.

 

" Към сегашния миг Краснохоровка е под контрола на украинските войски ", обявиха от бригадата.

 

Военните обявиха, че за къс интервал от време съветската войска е съумяла да се приготви за " дълга защита ". Въпреки това съветските загуби възлизат на 100 убити и ранени бойци, обявиха от бригадата.

 

" Руснаците отхвърлиха да се предадат и бяха премахнати в заетите от тях къщи ", се споделя в изказването.

 

През юни 2023 година украинските военни оповестиха за освобождението на територията край Краснохоривка, която е била окупирана след първичното навлизане на Русия през 2014 година Градът в Донецка област е подложен на постоянен съветски обстрел, дружно с други обитаеми места на фронтовата линия.

След завладяването на Авдийвка Русия ускори настъплението си в разнообразни елементи на украинската фронтова линия, евентуално с цел да разтовари украинските сили, заяви Министерството на защитата на Обединеното кралство в обновената си разследваща информация от 21 февруари.

 

На фона на дефицита на муниции, на 27 февруари военните оповестиха, че украинските бойци са се изтеглили от селата Степово и Сивиерне край Авдийвка. Ден преди този момент село Ласточкине беше окупирано от Русия.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР