Макс Верстапен счупи рекорда за брой победи в рамките на

...
Макс Верстапен счупи рекорда за брой победи в рамките на
Коментари Харесай

Макс Верстапен триумфира в Мексико и счупи рекорд

Макс Верстапен счупи върха за брой победи в границите на един сезон във Формула 1 - 14.

Той реализира това с безапелационен триумф в Гран При на Мексико. Поведе още от началото и до края остана неосъществим. Така нидерландецът, който на 9 октомври стана международен първенец за втори следващ път, усъвършенства върховото достижение на Михаел Шумахер и Себастиан Фетел.

Макс и “Ред Бул ” заложиха на тактика с избор на средно-твърди гуми, които сложиха вместо меките. Така той имаше единствено едно прекъсване в бокса. Подобно на Люис Хамилтън ( “Мерцедес ”), само че с твърди.

Надеждите на “сребърните стрели ” обаче, че твърдите ще са по-бързи към края на надпреварата, не се оправдаха. Така и тактическата борба отново бе извоювана от “биковете ”.

Втори приключи Хамилтън, който по този начин и не съумя да тормози същински Верстапен. Трети - за наслада на домакините, бе Серхио Перес ( “Ред Бул ”).

Топ 6 допълниха Джордж Ръсел ( “Мерцедес ”), който взе спомагателна точка за най-бърза обиколка, Карлос Сайнц и Шарл Льоклер от “Ферари ”.

" Към момента това е една невероятна година. Целият тим, аз в това число, се любуваме на успехите, на достиженията. Но сигурно желаеме да реализираме още и още ”, съобщи Верстапен.

Състезанието стартира с изненадващо ранно изпреварване в челото, като още на петия завой Ръсел беше задминат от Хамилтън и Перес. Люис опита да " хвърли ръкавицата ", защото два кръга преди края на сезона още няма победа.

Но в 29-ата обиколка, към този момент след влизането му в бокса, разликата сред него и Верстапен стана 6,5 секунди. Реално до този миг настоящият международен първенец я поддържаше сред 1,8 и малко под 3 сек. В 41-ата задатъкът на първенеца стана 9,3 секунди, а в края и доста повече.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР