Макрон ще има по-специално среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Очаква

...
Макрон ще има по-специално среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху.
Очаква
Коментари Харесай

Еманюел Макрон пристигна в Израел, за да изрази подкрепата на Франция

Макрон ще има по-специално среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Очаква се френският държавен глава да призове за запазване на живота на цивилното население в линията Газа, откакто Израел предприе масирани въздушни удари там в отговор на офанзивата на " Хамас " с заявената цел " да унищожи " палестинската формация, уточни Елисейския замък.

Най-малко 30 френски жители бяха убити в офанзивата на " Хамас " против Израел, което е най-тежката равносметка за Франция след атентата в Ница от 14 юли 2016 година Седем френски жители се водят за изчезнали, като един е сигурно взет за пленник, а за няколко други също има подозрения в тази тенденция.

В навечерието на визитата на Макрон в Тел Авив френското президентство заяви, че той ще насочи апел за възобновяване на един същински кротичък развой за основаване на една палестинска страна паралелно до Израел, което ще значи прекъсване на заселническата активност в Западния бряг.

" Единственият метод човек да бъде потребен е първо да засвидетелства взаимност с Израел, второ, да поеме доста ясни задължения против терористичните групи и трето, още веднъж да отвори политическата вероятност ", се споделя в известие на френското президентство по отношение на задачите на визитата на Макрон в Тел Авив.

Франция приканва за филантропично помирение, което да разреши раздаването на филантропична помощ в линията Газа, съобщи през вчерашния ден френската премиерка Елизабет Борн. Според нея това филантропично помирение би могло да докара до преустановяване на огъня.

" Раздаването на филантропична помощ изисква филантропично помирение, което може да докара до преустановяване на огъня ", акцентира Борн пред депутатите от Националното заседание.

" Отварянето на пропускателния пункт " Рафах " е към момента доста лимитирано. Ние призоваваме пристанището на Рафах да бъде отворено, с цел да се разреши ново прекосяване на филантропични помощи ", сподели Борн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР