Македонските власти ще разследват скандалния вносител на отпадъци Горан Ангелов.©

...
Македонските власти ще разследват скандалния вносител на отпадъци Горан Ангелов.©
Коментари Харесай

Скопие уволни шефа на депото за отпадъци

Македонските управляващи ще проверяват скандалния вносител на боклуци Горан Ангелов.

 © БГНЕС
Кметът на македонската столица Петре Шилегов прикани да бъде разследвана активността на Ангелов, с цел да бъде несъмнено македонското общество, че измежду тях няма токсични материали, рискови за популацията.

Шилегов съобщи, че общинските управляващи нямат пълномощията да проверяват и това би трябвало да бъде осъществено от съответните управляващи в Македония. „ Град Скопие не е обвързван по никакъв метод с вноса на боклуци. Въпросът би трябвало да бъде оправен към митническата администрация “, сподели столичният градоначалник.

Властите в Скопие уволниха Ангелов от поста шеф на депото за боклуци „ Дрисла “.

" След девет години депото още веднъж е наша благосъстоятелност. Още на следващия ден Горан Ангелов ще бъде заменен и на негово място ще бъде назначен нов шеф. Призовавам всички способени институции да влязат в депото и да извършат инспекция на досегашния концесионер ", сподели още Шилигов.

Депото " Дрисла " бе обещано на концесия на италианска компания и през миналите 9 години имаше голям брой съмнителни бизнес покупко-продажби и правосъдни каузи.

Преди дни българската прокуратура стартира следствие на Горан Ангелов и неговия заместител Блаже Игнатов за вноса на боклуци. Според шефа на компания „ Блацион “, която е внесла отпадъците в България, боклукът е бил предопределен за Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. Бургаската прокуратура съобщи, че са били предопределени за компания в Плевен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР