Македония направи много усилия по пътя на евроатлантическата интеграция, сега

...
Македония направи много усилия по пътя на евроатлантическата интеграция, сега
Коментари Харесай

Македония към ЕС и НАТО: Ние направихме много усилия, сега вие сте на ход


Македония направи доста старания по пътя на евроатлантическата интеграция, в този момент е ред на съответни стъпки от страна на Европейски Съюз и НАТО.

Това съобщи македонският вицепремиер, отговарящ за европейските въпроси Буяр Османи, който организира работна среща с френския евроминистър Натали Лоазо по време на работно посещаване в Париж.

Те разискаха процеса на евроатлантическата интеграция на западната ни съседка, както и двустранното съдействие.

Османи уточни премахването на многочислените политически спънки, които стояха пред Македония по пътя на евроатлантическата интеграция. Той даде образец за позитивни стъпки като Договора за добросъседство с България, новият план на закон за езиците, както и ограниченията за създаване на доверие с Гърция. Той изрази наслада от досегашната поддръжка от Франция за интеграция на Македония в Европейски Съюз и НАТО, както и позитивната роля на Париж в стабилизирането на страните от Западните Балкани.

„ Съгласно сполучливото осъществяване на отговорностите от страна на Македония, чакам и съответни стъпки от страна на Европейски Съюз и НАТО, които биха били в посока на подсилване на европейската вероятност на страната ни”, сподели Османи, представен от БГНЕС.
Той повтори упоритостите на държавното управление за приемане на дата за започване на договарянията за участие в европейската общественост до края на 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР