Македония гласува на исторически референдум - за или против членството

...
Македония гласува на исторически референдум - за или против членството
Коментари Харесай

Референдумът в Македония най-вероятно ще определи бъдещето на страната

Македония гласоподава на исторически референдум - за или срещу участието в Европейски Съюз и НАТО и смяна името на страната. Един милион и 800 хиляди македонци имат право на глас. Референдумът ще дефинира курса на Македония и в случай че е сполучлив, ще даде опция държавното управление да промени Конституцията.

4-ти час продължава гласуването на историческия референдум. От Държавната изборна комисия на Македония изборната интензивност е 2,45% сред 7:00 и 9:00 часа. Най-вероятно интензивността ще се промени в хода на днешния ден. 3000 са разкритите секция на територията на Македония, гласоподават 1 милион и 800 хиляди души, 11 000 са записаните наблюдаващи и досега няма никакви проблеми по време на гласуването.

Референдумът в Македония най-вероятно ще дефинира бъдещето на страната и дали ще се придвижи с няколко стъпки напред към пълноправно участие в Европейски Съюз и в НАТО. Премиерът Зоран Заев към този момент гласоподава в родния си град Струмица, а външният министър Никола Димитров гласоподава в Скопие, както и вицепремиерът и министър на защитата Радмила Шекеринска. Заев се надява утвърждението на референдума да надмине 80%, което съгласно него ще павира пътя на страната към Европейски Съюз и НАТО.


Зоран Заев, министър-председател на Македония: " Искрено имам вяра, че болшинството ще гласоподава " ЗА ", тъй като 80% от нашите жители са " ЗА " Европейския съюз и НАТО и знаят, че влизането там е допустимо единствено посредством съглашения, посредством построяването на другарства, както и опция за бъдещето на това потомство, само че и на идващото потомство на нашата страна. "  В Македония гласоподават на исторически референдум за промяна на името на страната В Македония гласоподават на исторически референдум за промяна на името на страната
Македонците гласоподават на исторически референдум. Допитването би трябвало да дефинира дали страната ще се преименува на Северна Македония и ще приложи Догово...

" Един мощно ярък ден за Македония и Балканите " - по този начин външният министър Никола Димитров дефинира изборният ден, откакто гласоподава в Скопие.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР