Македония е на прага на НАТО и не бива да

...
Македония е на прага на НАТО и не бива да
Коментари Харесай

Вратата на НАТО е отворена, а Македония е на прага ѝ, каза Столтенберг на Заев

Македония е на прага на НАТО и не трябва да изпуска опцията за Алианса, за който може да получи покана на срещата на върха на 11 и 12 юли. Това сподели генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг на среща с македонския министър председател Зоран Заев.

" Проблемът за името беше сянка над района дълго време, само че в този момент е договорът е образец за съдействие, " сподели още Столтенберг, представен от електронното издание МКД. " Вратата на НАТО е отворена, а вие сте на прага. Искаме да забележим някогашната югославска Република Македония в район на непоклатимост и разцвет, " добави генералният секретар.

Той в същото време повтори, че в случай че договорът не бъде финализиран (с сключване от президента Георге Иванов и с позитивно гласоподаване на референдума през есента), страната не би могла да се причисли към НАТО. Затова жителите би трябвало да се възползват от шанса. " Не пропускайте тази опция, " сподели още Столтенберг, съобщи МКД.

След диалога си със Заев той изрази убеденост, че на 11 и 12 юли Македония ще може да бъде поканена на договаряния за присъединение, която страната чака от 2008 година Те би трябвало да бъдат приключени за няколко месеца.

" Видяхме мястото си на картата на членките на НАТО. Тридесетото място е за македонското знаме, " написа Заев в " Туитър " след срещата със Столтенберг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4824)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР