Макар щерката на Стояна да не работи и да разполага

...
Макар щерката на Стояна да не работи и да разполага
Коментари Харесай

Тя е дъщеря на известна актриса, но е толкова мързелива, че си нае домашна помощница

Макар щерката на Стояна да не работи и да разполага с задоволително време, с цел да прави всичко, предпочитала да заплаща на жена, която да я анулира

Мария Грубешлиева – щерка на починалата комедийна легенда Стоянка Мутафова, си е наела домашна помощница. Тя ще се грижи за почистването, прането и готвенето в дома на Муки, която изнемогвала с домакинските задания. Макар щерката на Стояна да не работи и да разполага с задоволително време, с цел да прави всичко, предпочитала да заплаща на жена, която да я анулира, написа вестник Ретро.

Грубешлиева продължава да населява наследствения апартамент от майка ѝ, намиращ се в елитна кооперация в столичния квартал „ Лозенец “. 72-годишната Муки живее с помощта на спестяванията на починалата актриса, облагите от книгата, която написа за нея, и наема от различен апартамент, който преди време Мутафова закупила за инвестиция и завещала на дъщеря си, която е единствена нейна наследница. Пенсията на Мария продължава да бъде обществена поради неналичието на задоволително трудов стаж.

Муки от дълго време имала копнеж да си вземе прислужница, само че се тормозила да се довери на инцидентен човек, тъй като в годините обратно с майка ѝ имали неприятен опит с мошенички. Преди години в жилището ѝ бе станал грабеж, който се разследваше даже от полицията. Тогава съмненията бяха паднали точно върху домашната им помощница, която знаела до минимален подробност кое къде стои в жилището им. След случката Грубешлиева подхождала с запаси към обявите за домашни помощници, само че сегашната ѝ била предложена от доверени хора.

Дните на наследничката на огромната комедийна актриса минавали все по този начин мъчно в мисли за майка ѝ, въпреки през декември да се навършват 4 години от кончината ѝ. Муки споделя, че даже нямала предпочитание да си готви. Казва, че към този момент не била капризна и можела да се засити със сирене, самун и домат също като майка си. За разлика от нея обаче Муки никак не била добра стопанка.

Напоследък я сънувала все по-често. Наскоро ѝ се присънило, че Стояна я вика и търси. По едно време вратата на стаята се отворила и Мутафова се появила с черната рокля, с която била заровена. Казала ѝ, че е тук. От съня Муки се стреснала и се събудила. Тя е безапелационна, че хората към момента не са не запомнили Стоянка Мутафова и в никакъв случай няма да я не помнят. Сега се вълнувала към формалностите за кръщаването на улица наоколо до Киноцентъра на името на починалата театрална звезда. Пощенската марка и възпоменателната монета на Българска народна банка с лика на Стоянка Мутафова към този момент са факт.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР