Макар дългогодишната парламентарна практика да е най-голямата група да излъчи

...
Макар дългогодишната парламентарна практика да е най-голямата група да излъчи
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Връщаме се към тона на смирение и разум в парламента

Макар дългогодишната парламентарна процедура да е най-голямата група да излъчи ръководител, ние отстъпихме от нашата номинация. Това, което се случи след това – считам, че се връщаме към тона на примирение и разсъдък, който ГЕРБ наложи още от началото на това Народно събрание. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

В деня, в който се разбра, че ГЕРБ е първа политическа мощ, декларирахме най-различни разновидности, посредством които да изведем страната от рецесиите, съобщи той.

" Бюджетът се намира в безспорен апокалипсис, лихвите по заемите, енергийната рецесия, икономическата рецесия, инфлацията и цените - всичко това е на нашата врата. Ако някой счита, като политическа партия 12 години носила отговорност за ръководството на страната, някой счита, че ние желаеме да избегнем ръководство, то не познава генезиса на това, което сме правили през всичкото това време. " – сподели още Георгиев.

Парламентът беше блокиран 3 календарни дни, тъй като сътрудниците, които се оповестиха за градивна съпротива, се оказаха най-големите деструктори, счита той.

На въпрос образувало ли се е ново болшинство за кабинет сред четирите партии, избрали ръководител на Народно събрание, Георгиев сподели, че двете нямат връзка между тях: 
" Това, което се случи през днешния ден, беше превес на здравия разсъдък, с цел да може този парламент да пристъпи към главната си функционалност - от една страна законодателната си активност, от друга - вероятно да излъчи кабинет. "

Той разяснява изявлението на Асен Василев от парламентарната естрада, с което прикани ГЕРБ да признаят грешките си: " Слушах този свещеник на покаянието Асен Василев - в последна сметка, в случай че той счита, че положението в което той е оставил страната дружно със своя някогашен министър председател Кирил Петков и такова, което изисква смирение от наша страна, ми се коства лицемерно. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР