Макар да стартира в Деня на шегата - 1 април,

...
Макар да стартира в Деня на шегата - 1 април,
Коментари Харесай

Жлъч за новия хип-хоп радио формат 60/02

Макар да започва в Деня на шегата - 1 април, предаването " 60/02 " , което е първото за хип-хоп просвета в национална електронна медия , в действителност е дъолгоочаквана истина за доста почитатели на течението, което поражда през 60-те в Ню Йорк.

Всяка неделя от 22.00 ч. в ефира на Радио София на БНР DJ Мартен и рапърът Жлъч ще разискват разнообразни тематики към известната субкултура, наречена хип-хоп, която се появява първо в средите главно на афроамериканците, само че през днешния ден вълнува целия свят.

Както самият Жлъч споделя, концепцията за предаването е напълно на DJ Мартен , а за реализацията на плана оказва помощ най-много Светльо Костов от Българско Национално Радио.

 Снимка 350041

Макар и да наподобява на пръв взор мъчно начинание да се приготви подобен формат, Жлъч признава, че в действителност е извънредно елементарно, тъй като това е музиката в която и двамата се усещат в свои води и " кипят от години ". " Подготовката лишава няколко минути, само че и цялостен живот в прочут смисъл ", споделя рапърът.

Името на предаването " 60/02 ", което е обвързвано времетраенето и с телефонния код на София, е концепция на Жлъч , тъй като негова е задачата да именува новия формат. Целта му е да бъде малко, ясно и завладяващо. " 60/02 прави тази работа, а и показва цялата концепция на предаването без ненужно своенравие: 60 минути хип-хоп музика в ефира на Радио София ", признава Жлъч, като добавя, че различен любимец за него е било името " Траклист София ", въпреки в този момент да не му подхожда изключително.

За разпределянето на воденето на предаването с DJ Мартен и главните задания на всеки един от двамата, Жлъч разкрива, че всичко ще си поделят по приятелски. Всеки самичък си прави своя селекция, която споделя с другия и всеки самичък показва в ефир частите, които е избрал. " Това най-вероятно ще продължи и в бъдеще, тъй като имаме съществени проекти за 60/02 ", с неспокойствие споделя Жлъч.



Как се чувствате в ролята на водещ? Къде е най-голямото предизвикателство в нея?

Аз съм бил ко-водещ на радиопредаване преди години, в студентското радио " Реакция ". Усещането е сходно на театрална изява - другояче казано ми е много удобно. Най-трудното за мен сега май е да стигна равнището на пълнота, което желая да имам зад микрофона. Иначе и за двама ни няма съществено затруднение, тъй като цялото нещо се случва от волe.

Какви ще са главните детайли и тематиките на предаването? Как ги подбирате?

Основният детайл ще е качествената селекция на чисто нова хип-хоп музика . Няма да се ограничаваме до избрани стилове или звучене. Нашият аршин е дали дадената ария си коства радио ефира. Естествено ще се обръща внимание и на класики и на инструментали , в предаването ще има изявленията и лайв сесии . Всички тези неща малко по малко ще стартират да се случват.

" 60/02 " всяка неделя по Радио София от 22:00 ч.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР