Макар да не стигнаха до общо явяване на вота, ПП

...
Макар да не стигнаха до общо явяване на вота, ПП
Коментари Харесай

Обща мегапроява готвят привърженици на ПП и ДБ

Макар да не стигнаха до общо явяване на вота, Политическа партия и Демократична България се приготвят за взаимна предизборна демонстрация. На този стадий самодейността идва от техни последователи, обединени във фейсбук групата " Продължаваме дружно ". Тя, съгласно описанието, е формирана от подкрепящи двете обединения доброволци. А това, което се готви, е огромно - шествие в един и същи час в София, градове от страната и в чужбина.

Проявата е с мото " Заедно за самостоятелна България ". Датата е 18 септември, 17 часа - в София пред Народното събрание, в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Лондон (15 часа локално време). Събитието е оповестено в обществените мрежи с апел: " Нека на 18.09.2022 година всички симпатизанти на Продължаваме Промяната и Демократична България излезем един до друг на шествие в поддръжка на демокрацията. Заедно всички, на които ни е писнало от безвластие и мафиотско ръководство в България, да заявим ясна поддръжка за Политическа партия и Демократична България за победа на изборите в името на Независима България ". Явно проявата е въодушевена от Деня на независимостта. Но той се пада през седмицата, по тази причина шествието е изтеглено в неделя.

Привържениците на двете обединения стачкуваха през юни дружно в поддръжка на държавното управление и отстранения ръководител на Народно събрание Никола Минчев. Именно тогава осъзнаха какъв брой са си близки. Това бе и повода Демократична България да предложения Политическа партия в предизборна коалиция, а Политическа партия, въпреки да не откликна, съобщи, че се надява след вота да ръководят дружно (плюс БСП). Но проявата е забавна с две неща. Първо, не се е чуло и видяло в границите на предизборна акция две обединения да създадат общо мероприятие. Второ, макар сходствата, някои деятели на Демократична България сега се мъчат да прокламират отликите сред Демократична България и Политическа партия, тъй като до 2 октомври те са си съперници - а шествието цели да ги " натовари " в общ вагон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР