Макар да не иска премахване на ограниченията върху броя на

...
Макар да не иска премахване на ограниченията върху броя на
Коментари Харесай

Путин мълчи за бъдещите си планове

Макар да не желае унищожаване на рестриктивните мерки върху броя на мандатите или да прибягва да други способи за удължение на ръководството си, съветският президент Владимир Путин пази безмълвие за бъдещите си проекти.

В последно време Путин предложи поредност от конституционни ремонти, които съгласно неговите критици са част от напъните му да остане отпред на властта след приключването на настоящия му 6-годишен президентски мандат през 2024 година Очаква се следеният от Кремъл парламент да утвърди измененията идната седмица, след което те ще бъдат подложени на дефинитивно утвърждение с всеобщ референдум на 22 април.

Политически специалисти и съперници на Путин настояват, че той може да употребява измененията, с цел да отстрани рестриктивните мерки на броя на мандатите за един човек на президентския пост и да остане държавен глава; да се трансферира на премиерския пост със засилени пълномощия; или да продължи да държи юздите като началник на оферти нов орган Държавен съвет.

Путин обаче отхвърли през днешния ден всички тези разновидности на среща с представители на обществеността в регионалния град Иваново, северно от Москва. Зададени му бяха въпроси за какво се лимитират периодите за престояване на най-високия държавен пост в Русия и какви са неговите проекти след приключването на настоящия му президентски мандат.

" Работата не е в това, че съм изтощен или желая към този момент да се отдръпва настрани. Работата въобще не е в това. Всеки човек, оказал се в моето състояние, би възприемал това не просто като работа, а като орис. Такова е и моето отношение по въпроса ", сподели съветският президент. Той обаче свенливо призна, че е " безпределно признателен на хората " за това, че го поддържат и му имат вяра, и че " без тази поддръжка би било въобще невероятно да се работи на подобен пост ".

Путин се разгласи против едно от предложенията, направени по време подготовката на измененията в конституцията - да отпадне ограничаването върху броя на президентските мандати. " От какво се притеснявам? Защо не желая да се анулират периодите? За себе си не се багра, аз няма да откача, само че казусът не визира мене ", означи той. А след това изясни, че ремонти в конституцията се вършат " дори не за 5-10 години, а най-малко за 30, за 50 ".

" Затова считам, че това е належащо за бъдещето. Сега в действителност може би по-важна е стабилността, спокойното развиване на страната. Когато тя набере повече убеденост в себе си, повече запаси - точно тогава безспорно ще бъде належащо да се подсигурява промяната на хората на висшите управителни постове ", акцентира Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР