Макар че още изгражда нов отбор, Черно море се представи

...
Макар че още изгражда нов отбор, Черно море се представи
Коментари Харесай

Илиан Илиев обяви какъв Черно море иска да види срещу Лудогорец и защо Мартин Минчев забавя крачка

Макар че още построява нов тим, Черно море се показа на равнище в първите пет кръга в efbet лига и заема четвърто място в класирането, единствено на точка от втория и третия, и на две от върха.

В неделя от 20,30 часа „ моряците ” одобряват Лудогорец със самочувствието, че са единственият тим в историята на елита, който е побеждавал два пъти първенците в едно състезание. Варненци го направиха с 1:0 и 2:1 в своя храм „ Тича ” предходната пролет.

Имат ли и в този момент сили да продължат тази сполучлива серия вкъщи? На този и други въпроси треньорът на Черно море Илиан Илиев дава отговор в извънредно изявление за „ Петел ”.

--- 

- Г-н Илиев, направихте добър старт. Без загуба сте и с 9 точки от 15 вероятни, само че остана усещане, че изгубихте 6 точки в последните 3 мача.

- Наистина за някои мачове може да съжаляваме, че не победихме, само че в последна сметка са се получили тези резултати. Приемаме ги и би трябвало да си извлечем поучения. Да, в три от тези мачове можеше да вземем успеха, само че „ можеше ” не ни оказва помощ. Единствено отсега нататък в такива равностойни срещи ще желая да демонстрираме повече темперамент.

 

- Доволен ли сте от метода, по който се развива обновеният Черно море?

- Като цяло съм доста удовлетворен от футболистите, от желанието им за игра. Разбира се, постоянно може и повече, само че откакто ни напуснаха шестима титуляри, се очакваше да имаме съмнения. Ние, не че ги нямаме, само че играчите демонстрираха, че са здрав колектив и компликациите ги сплотяват. Поне откъм себераздаване съм нямал забележки.

 

- Къде имате запаси?

- Имаме запаси в притежанието на топката, в държанието й, изключително в топло време, когато се изискват доста старания да я владеем и откакто я изгубим, да си я връщаме по най-бързия метод. Затова, в случай че в миналото съм по-взискателен или покачвам звук, аз го върша, тъй като виждам, че момчетата поставиха огромни старания по време на подготовката и надалеч от фамилиите си, а не биват обезщетени с най-хубавите резултати - успехите.

 

- В неделя приемате най-силния у нас - Лудогорец, който победихте два пъти на „ Тича ” през предишния сезон. Готов ли сте с рецептата за продължение на победната серия?

- Рецепта няма. Ако погледнем действително, ние ги победихме два пъти вкъщи, само че изгубихме два пъти пагубно в Разград. Във футбола най-неприятния противник е идващият, още повече, когато това е Лудогорец.

 

- Шампионът има наситена стратегия, защото играе на два фронта от началото на сезона, какво лице очаквате да покаже в неделя?

- Те имат дълбочина на състава, и без подозрение ще излязат свежи, боеспособни и с най-хубавото против нас. Очаква ни сложен мач и в случай че в някои обстановки сме пасивни, както при изравнителния гол на Враца и не сме съсредоточени до последната секунда, ще имаме проблеми. Нашето предпочитание е да играем добре и да доставим наслада и наслаждение на тези, които дойдат да ни гледат.

 

- Как бихте коментирали мнението на някои експерти, че разликата сред Лудогорец и другите положителни тимове в България към този момент не е толкоз огромна?

- Аз мога да разясня единствено Черно море, само че е реалност, че Лудогорец разполагат с по-голям бюджет от нас. Стремим се да настигаме Лудогорец, тъй като като клуб и конструкция са образец за другите.

 

- Какво изисквате главно от Черно море?

- Във всеки мач и против всеки съперник да играем за победа. Да, имаме пропуски, само че тези неща се усъвършенстват във времето. Мачовете до момента ги изкарахме с 12-13 футболисти. Разполагаме с доста реализатори, които по една или друга причина до момента не играха, само че когато се появяват на терена в идващите ни дуели, те ще ни оказват помощ.

- Как оценявате зрителският интерес в първите ви три семейства?    

- Благодарение на поддръжката на нашите последователи през предишния сезон излязохме от сложна обстановка, а при започване на това състезание много хора се върнаха на трибуните. Срещу сходни тимове, като противниците ни в досегашните семейства, през предишния шампионат нямахме толкоз доста аудитория, което значи, че хората правят оценка това, което вършим.

 

- Г-н Илиев, Мартин Минчев наподобява неуверен в първите 5 кръга. Ако сте склонен, че е по този начин, на какво го отдавате?

- Първо, Марти, както всички млади футболисти, тренира на 100 %. Второ, особено той имаше единствено 4-5 дни за отмора през лятото, откакто се върна от националния тим, а през тези 4-5 дни ходеше на учебно заведение, което значи, че не е почивал. И трето, в случай че има някой отговорен за съмненията му, това съм само аз. Защото той влезе в мъжете на 16 години, и както почитателите, по този начин и публичното мнение го натовариха с големи упования. Така че повече трябваше да го икономисвам и в някои мачове да не излиза титуляр. Защото, откакто игра във всички мачове, а след това взе участие и в цели контролни мачове на националния тим, се получи пренасищане. Моя е виновността, че не го спестявах – от време на време да стартира на пейката или изобщо да не взе участие в някои срещи.

Имах опция преди години да видя какъв беше методът на на Ласло Больони към Рикардо Куарешма и Кристано Роналдо в Спортинг (Лисабон). Те започнаха да играят прекомерно млади и поради качествата им, се обрисуваха като бъдещи звезди. Но Больони не ги пускаше във всеки мач мач титуляри, от време на време играеха единствено 20-30 минути. Пресата беше подготвена да раздра треньора, а той споделяше: „ Ако ние ги натоварим с тежката задача, да мислят, че те би трябвало да вземат решение мачовете и те би трябвало да носят тима на гърба си, ще ги изгубим прекомерно рано. ”

И да се върна отново на Мартин. Той желае да взема решение мачове и да вкарва голове, и по тази причина поставя повече старания, в сравнение с преди. Така че няма драми при него, в случай че изиграе няколко не толкоз положителни мача. Нормално е на тази възраст той и другите ни млади играчи да не са непрекъснати, значимото е да излизат на терена душевен необременени.  

- Като казвате младите, има ли късмет някой от тях да премине в различен клуб?

- Към наши гении има предложения от тимове във Втора лига и може би един или двама ще бъдат преотстъпени идната седмица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР