Макар че лятото премина спокойно по отношение разпространението на COVID

...
Макар че лятото премина спокойно по отношение разпространението на COVID
Коментари Харесай

В готовност за нова Ковид вълна: Призиви в ЕС за ускоряване на ваксинацията

Макар че лятото мина умерено по повод разпространяването на Коронавирус пандемията, специалисти и евродепутати приканват към зоркост и ускорение на процеса по имунизация на популацията. Според прогнози на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, вероятни са нови местни или национални огнища на болест през зимата. 

Бързината е от значително значение за отбраната на жителите от нови огнища на COVID-19 през есента и зимата, само че процесът би трябвало да се форсира.

Представители на фармацевтичната промишленост разискаха стартирането на ваксини от второ потомство в Европейския парламент.
Днес индустриалният потенциал на ваксини против COVID-19 надалеч надвишава броя на дозите, които могат да бъдат приложени. Предизвикателството към този момент не са доставките, а потенциалът за сполучливо осъществяване на национални акции за имунизиране, изключително при възрастните хора.
Томас Триумф, вицепрезидент в отделение „ Ваксини “ в „ Санофи “

„ Санофи “ е една от фирмите, които чакат утвърждение за ваксина, приспособена за разновидността Омикрон на ковид. Европейската организация по медикаментите даде зелена светлина за новите разновидности на имунизациите на “Пфайзер “/ “Бионтех “ и „ Модерна “ на 1 септември.

Европейска комисия изложи ограничения за отбягване на нов скок на новите случаи на Коронавирус, измежду тях комбинирано приложение на ваксини за ковид и грип; обезпечаване на задоволителен логистичен потенциал, пускане на нови акции за информиране на обществеността.

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите предвижда, че след умерено лято няколко европейски страни могат да се сблъскат с растеж на новите инфекции и хоспитализациите.

„ Най-добрият съвет, който може да даде през днешния ден на хората, е да останат нащрек, да се пазят, да се имунизират, изключително са минали 65 години или принадлежат към по-уязвими групи. Би било добре, в случай че повече хора се имунизират. Ако това се реализира, ще имаме по-малко ограничавания и ще се оправяме по-лесно с новите провокации “, споделя Катлийн ван Бремпт – евродепутат и ръководител на специфичната комисия за COVID-19.

Европейският парламент е угрижен и за разноските за взаимни поръчки и прозрачността в договорите за доставка с фармацевтичните компании.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР