Мажоритарният собственик на Марицатекс - Пловдив, „Индустриален холдинг - Доверие“,

...
Мажоритарният собственик на Марицатекс - Пловдив, „Индустриален холдинг - Доверие“,
Коментари Харесай

Отписват Марицатекс като публично дружество

Мажоритарният притежател на " Марицатекс " - Пловдив, „ Индустриален холдинг - Доверие “, има желание да се отпише като обществено сдружението.

„ Марицатекс “ e основано като дружество за произвеждане на текстил. През 2010 година е взето решение за прекъсване на текстилното и всички свързани с него производства. Прекратени са трудовите контракти на всички служащи и чиновници, като се изключи тези, чиято работа не е директно обвързвана с индустриалния развой и са нужни за стопанисване на активите на сдружението. До момента активността на сдружението се лимитира до отдаване чартърен и употреба на лични недвижими парцели.

Комисията за финансов контрол (КФН) взе решение да не издава дефинитивна възбрана за издание на поправено търгово предложение от „ Индустриален холдинг - Доверие “ АД за закупуване на 46 674 броя акции от капитала на „ Марицатекс “ АД, гр. Пловдив, от останалите акционери на сдружението. Това се вижда от решенията на регулатора, оповестени на уеб страницата му.

„ Индустриален холдинг - Доверие “ АД издаде търгово предложение за 46 674 акции с право на глас на останалите акционери на пловдивското сдружение при започване на ноември 2021 година Предложената цена е 0,65 лева на акция.

„ Индустриален холдинг - Доверие “ има 422 247 акции от капитала на „ Марицатекс “, което съставлява 90,05% от гласовете в общото заседание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР