Мажоритарният собственик на Левски- Наско Сираков, излезе с позиция за

...
Мажоритарният собственик на Левски- Наско Сираков, излезе с позиция за
Коментари Харесай

Сираков се обърна към феновете: Спасяването на Левски е моята мисия

Мажоритарният притежател на Левски- Наско Сираков, излезе с позиция за положението на клуба, прикани почитателите да са сплотени, разяснява техните опасения с задълженията и още.

Съобщението на Сираков:

Уважаеми последователи,

В навечерието сме на следващия сезон, в който задачите пред „ Левски “ както постоянно са най-високите. На първо място желая да Ви уверя, че управлението, формирано от хора, отдали целия си умишлен живот на клуба, работи непрекъснато по задачата за стабилизиране на обичания ни „ Левски “.

През последните месеци бяха направени доста съществени стъпки към това посредством понижаване на дълга към Национална агенция за приходите. Това се случи и с помощта на учредения Бизнес клуб, както и на акцията с акциите, в която се включиха много от Вас – нашите последователи. Вярвам, че наесен ни чака още по-успешна акция, защото времето за подготовка и срещи с Вас ще бъдат повече.

 Снимка: БГНЕС

Погасяването на дълга към Национална агенция за приходите не е „ задача невъзможна “ и желая да Ви уверя, че ние ще се оправим с този проблем. Преди това изплатихме милиони, които висяха като отговорности към някогашни треньори, играчи и клубове и застрашаваха лиценза ни. Преминахме през най-трудния стадий в историята на „ Левски “ с помощта на два фактора – почитателите, които са постоянно до клуба и отделят от залъка си, с цел да го има техния обичан „ Левски “, както и нашият спонсор „ Palms Bet “ и господин Мило Борисов, който пръв протегна ръка, когато ситуацията не бе просто тежко, а беше безнадеждно.

Благодарение на напъните ни, в този момент „ Левски “ с доста по-голяма убеденост гледа към бъдещето и с всеки минал ден стъпва на все по-стабилна основа като клуб. Това е несъмнено и изрично! Не стопираме всекидневно да търсим спомагателна финансова поддръжка за клуба.

Доказват го и диалозите ни с „ Юнайтед Груп “, като Ви убеждавам, че направихме всичко по силите си такава огромна компания да пристигна в „ Левски “. За страдание другите наследени задължения към момента са затруднение за огромните вложители. Вярвам, че в случай че продължим да работим почтено и целенасочено както до момента, „ ПФК Левски “ в близко бъдеще ще заслужи вниманието на мощен вложител.

 Снимка: ПФК Левски

В най-важния миг от борбата ни за Европа през предишния сезон бяхме неприятно сюрпризирани от серия оставки в спортно-техническия щаб. Отново наблягам, че той имаше цялостната независимост и власт на света, каквато надали различен щаб е получавал някъде. Въпреки този трус и упованията на някои да се сгромолясаме, „ Левски “ задържа чудесно равнище на терена и в последна сметка извърши останалата за края на сезона цел – Европа.

Цел, която е значима както за клуба, по този начин и за всеки един левскар, тъй като ние най-добре знаем магията на европейските нощи. Искам да благодаря в тази връзка на неуморимото „ синьо “ сърце Елин Топузаков, който без да задава въпроси или да слага условия се нагърби в сложния момент да изведе „ Левски “ там, където трябваше да стигне. Просто се хвърли в огъня и се оправи. Благодарен съм и на Даниел Боримиров, Христо Йовов и Антон Краус! Благодарен съм и на Константин Папазов! Няма да пропусна и Борислав Георгиев, Венцислав Димитров и всички чиновници, които са непоколебими в задачата да създадем „ ПФК Левски “ още веднъж мощен, европейски клуб.

 Снимка: ПФК Левски

Искам да поздравявам в клуба и новия треньор Николай Костов. Той не е определен инцидентно, а тъй като неговата философия и визии за футбола подхождат на „ Левски “, а точно да бъдем преобладаващи и атакуващи на терена, и да караме всеки, пристигнал на стадион „ Георги Аспарухов “ да усеща силата на тима ни. Гарантирам Ви, че този спортно-технически щаб и футболисти са отдадени до дъно на концепцията „ Левски “. Разбира се, към това като прибавим и Вашата единствена по рода си поддръжка, сигурно атмосферата на стадиона ще ни накара да мечтаем самоуверено.

Искам да Ви благодаря за безрезервната и всеобща поддръжка, която оказвате на клуба и отвън терена – в най-важната ни борба. Виждам го всеки ден по опашките в клубния магазин, по големия брой продадени екипи и възобновени абонаментни карти, по усмивките и вярата в очите на всеки почитател, който срещам на стадиона и в цялата страна.

Както Ви споделих и преди, спасяването на обичания ни „ Левски “ е задачата на живота ми и бъдете сигурни, че нищо няма да ме откаже от нея и ще дам всичко от себе си, с цел да я довърша до дъно. Но за мен ще бъде невероятно да се оправя без Вашата поддръжка!

 Снимка: ПФК Левски

Искам да заявя, че клубът е постоянен и жив, само че към момента не сме създали последната крачка към окончателното му избавление. И вместо в името на огромната цел през днешния ден всички да сме обединени и правилни на просперитета на „ Левски “, някои тъкмо в навечерието на старта ни в шампионата и в Европа сеят разцепление.

Отново се употребяват операции и полуистини. Фактите обаче са разнообразни и ясни, и те са, че задачата ми като мажоритарен притежател на „ Левски “ е да консолидирам клуба и да осигуря условия за неговото обикновено фукциониране, развиване и триумфи, които дават отговор на името и историята му. Генералният спонсор пък обезпечава само финансова поддръжка на клуба за стабилизирането на „ Левски “. Това е истината. Независимо от тези следващи офанзиви, аз имам вяра, че нашата Светиня ще преодолее и това, и ще продължи още по-уверено по пътя за своето избавление.

Скъпи Левскари, приканвам Ви за следващ път да бъдете до тима. Бъдете до „ Левски “ в борбите у нас и в Европа! Нека покажем на всеки, че нашият дом е нашата цитадела и когато сме дружно, нищо на този свят не може да спре „ Левски “ да успее. Защото „ Левски “ не е основан, с цел да се избавя, „ Левски “ е основан с цел да побеждава.

Ваш, Наско Сираков “.

 Снимка: ПФК Левски
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР