Мажоретките от спортен клуб „Ритмик“-Шумен завоюваха второ място и се

...
Мажоретките от спортен клуб „Ритмик“-Шумен завоюваха второ място и се
Коментари Харесай

Шуменските мажоретки втори на Европейското в Хърватия

Мажоретките от състезателен клуб „Ритмик“-Шумен завоюваха второ място и се върнаха с купа и сребърен орден от Европейското състезание по батънтуърлинг и мажоретки в Хърватия, което завърши преди ден. Общо три тима показаха България, само че шуменският се завъна с приз за страната ни.

1500 участници от 16 страни се надпреварваха на влиятелния конгрес, чиято география непрестанно се уголемява и тази година новите участници са били от Русия, Уелс и Германия.

Шуменките завоюваха среброто в категорията „традиционал корпус“, където участваха с ексцентрична комбинация на фона на техно музика с дълготрайност 3,28 минути. Първенец в категорията е Чехия, трети са домакините от Хърватска.

За да се явят на европейското състезание мажоретките са упражнявали цяло лято. „Струваше си целия труд, доста сме признателни и на треньорките Марийола Спасова и Снежана Иванова. Те ни възпитаха, даваха ни кураж и сила“, споделиха девойките на брифинг във втоник незабавно след завръщането си.

Шумен има упоритостта да бъде хазаин на Европейското състезание за мажоретки през 2020 година откакто към този момент има подобаваща база – спортна зала „Арена Шумен“. Кандидатурата на България към този момент е направена. По време на семинарите в Хърватия, се е взело решение таксата за кандидатстване за домакинство от 7 хиляди евро да отпадне. Засега е несъмнено, че градът ще семейства съдийския семинар.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР