Мъжкият национален отбор по волейбол на България завърши наравно със

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България завърши наравно със
Коментари Харесай

България завърши наравно със Сърбия във втората контрола

Мъжкият народен тим по волейбол на България приключи наедно със Сърбия с 2:2 (21:25, 21:25, 25:22, 25:23 ) във втората контрола сред двата отбора, която се игра в зала „ Вождовац “ в Белград. Така след загубата с 0:3 в първата среща, в този момент волейболистите на Николай Желязков демонстрираха надалеч по-добро показване и бяха равносилен противник на домакините.

Проверките са част от подготовката за международното състезание в Полша и Нидерландия. Следващата седмица предстоят две нови контроли с Канада, които ще се играят в София.

За разлика от първата среща Желязков даде отмора на опитния Мартин Атанасов и стартира в посрещане с младия Алекс Николов и Аспарух Аспарухов. Останалите в стартовия състав бяха още Георги Сеганов, Цветан Соколов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов и либеро Владислав Иванов. До края на мача селекционерът даде опция на съвсем всички играчи за изява.

В първите два гейма домакините се откъсваха в средата, поддържаха минимална разлика и поведоха с 2:0. Желязков направи някои рокади. В третата част като титуляр в осрещане а мястото на Аспарух Аспарухов стартира Светослав Иванов, като либеро на терена се появи Симеон Добрев, Николай Колев смени Светослав Гоцев.

Нашите дръпнаха още първоначално с 6:4 и макар че на два пъти сърбите ни застигаха България завоюва гейма. Желязков продължи да върти състава, в четвъртата част се разви сходен сюжет, както в третата. В решителните минути сърбите дишаха във врата на нашите, само че българските „ лъвове “ резервираха хладнокръвие. Геймът завърши след неточност на плавите от сервис и двата отбора приключиха наедно 2:2.

Реализатор №1 за отбора на България бе Александър Николов с 18 точки (1 ас). Цветан Соколов приключи с 10 точки (2 аса).

bgvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР