Мъжкият национален отбор на България е реализирал най-голям брой асове

...
Мъжкият национален отбор на България е реализирал най-голям брой асове
Коментари Харесай

Олимпийската квалификация в Берлин в цифри: България №1 по асове

Мъжкият народен тим на България е осъществил максимален брой асове на завършилата преди няколко дни европейска олимпийска подготовка. Родните представители завършиха присъединяване си след проваляне във втория полуфинал от Германия, само че за сметка на това влизат в историята на конкуренцията с отлично достижение.

" Лъвовете " са записали максимален брой регистрирани от един тим асове в една среща - 14 , и то два пъти - при успехите над Франция и Сърбия в група В. Момчетата на Силвано Пранди записаха и различен връх - 44 директни точки от сервис в четирите изиграни мача, или приблизително 2,6 на гейм.



Рекордьор по блокади пък е спечелилият квотата Франция - 15 единствено в полуфинала против Словения, приключил с цялостен поврат с 3:2 гейма. " Петлите " са с максимален брой точки от детайла общо в шампионата - 47 , Никола Льо Гоф пък оглави класацията на блокировачите в конкуренцията.
Западните ни съседи от Сърбия са с най-хубаво достижение приблизително на гейм - 2,9 блокади .
Капитанът на " плавите " Неманя Петрич пък е най-успешният нападател - със 73,08% успеваемост в офанзива. Рекордът по брой точки от този детайл се държи от финалиста Германия - 254.
Словенците са най-добре посрещащият отбор, а две от звездите му са водачи в подреждането на поста посрещач - Клемен Чебул и Яни Ковачич . Звездата на Бундестима Джорджи Грозер е безспорен водач в самостоятелната ранглиста по брой асове в един мач - 8 , против Чехия в груповата фаза. В класацията по сбор точки от сервис (11 ) той дели водачеството с младия французин Жан Патри. Най-дългият гейм в шампионата - 44 минути, в мача сред Германия и Словения (резултат 34:32) , завършил в пет гейма за балканския тим. Белгиецът Йолан Кокс бе топреализатор в дуела против Чехия, приключил с победа с 3:2 гейма - с цели 41 точки .
Топреализатор на конкуренцията е френският диагонал Жан Патри - 85 точки , като оставя зад себе си Георг Гроцер с 80 точки. Французите са осъществили и максимален брой точки отборно - 330 (41 аса, 47 блокади, 242 атаки) .

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР