Мъжете са се качили нелегално на ферибота в пристанището на

...
Мъжете са се качили нелегално на ферибота в пристанището на
Коментари Харесай

12 мигранти от Африка стоят затворени на ферибот вече 7 седмици

Мъжете са се качили незаконно на ферибота в пристанището на Истанбул и не могат да слязат на сушата, тъй като са без документи и никой не желае да ги одобри.


Четири страни договарят, с цел да се реши ориста на 12 мъже, поели незаконно към Европа. Те се промъкват скрито на датски ферибот, който плава сред Истанбул и Одеса. Когато ги разкриват, украинските и турските управляващи отхвърлят да ги одобряват и мъжете се оказват пленници на плавателния съд. Те са затворени в четири каюти, защото са буйствали и заплашвали да скочат в морето, споделя капитанът пред кореспондент от датската телевизия.
Сергей Суед, капитан на кораба: От време на време незаконните пасажери стават нападателни.
В каютите са открити самоделни оръжия.

Сергей Суед, капитан на кораба: Това са предмети, направени от нашите посетители. Единият да вземем за пример наподобява на нож.
По време на корабоплаване в намерено море е станал и рисков случай.
Сергей Суед, капитан на кораба: Запалени хавлиени кърпи бяха хвърлени през прозорците и паднаха на палубата. Това е доста неприятна обстановка.
Няма данни за всички от групата. Смята се, че има хора от Мароко и Алжир. Датските притежатели на плавателния съд са наели защита и канят представители на Организация на обединените нации, с цел да разпитат проблематичните пасажери, които са без документи. Датското външно министерство води договаряния, само че краят към този момент не се вижда. Казусът визира Украйна, Турция, Дания и Литва, защото фериботът плава под литовски байрак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР