Мъжете обичат да се хвалят с големината на своето достойнство,

...
Мъжете обичат да се хвалят с големината на своето достойнство,
Коментари Харесай

Размерът има значение и при клитора

Мъжете обичат да се хвалят с размера на своето достолепие, а дамите сякаш няма с какво да се гордеят. Но, въпреки всичко има ли значение размерът на клитора, с цел да получиш най-много наслаждение?

Клиторът е малко изучен
Вътрешните размери на клитора са по-големи от външните, той има форма на дъга. Учените са изяснили, че колкото по-близо до вагината е клиторът (става въпрос за милиметри), толкоз по-лесно дамата доближава до вагинален оргазъм. По този метод, точно разположението му частично е отговорно получаваш ли задоволство в една или друга поза.
Клиторът се отнася към недобре изучените елементи на тялото, проучвания за него съвсем не се финансират. Затова и до през днешния ден няма точни данни въздейства ли размерът на клитора на удоволствието, наследява ли се размера и така нататък
Но въпреки всичко нещо е известно по въпроса. През 2014 година е извършено проучване измежду 30 дами, 10 от които не се стигали в никакъв случай до оргазъм или са стигали, само че извънредно рядко. На половите им органи е изработен ЯМР (ядрено-магнитен резонанс), благодарение на който е открито, че при тези, при които клиторът е по-далече от вагината, страдат повече по време на климакса. Само че директна връзка сред размера и оргазма не е открита.

Хормони и размери
Косвени данни са удостоверили гореспоменатия извод, само че те може да са в резултат на обстоятелството, че тези дами по-често вършат секс, при тях равнището на тестостерон е по-високо, което също усилва размера на клитора. Това изказване е подкрепено от проучвания на дами, които са си сменили пола и са забелязали растеж на клитора по време на хормоналната терапия. Ако на дамата е нараснал тестостеронът по естествени аргументи (например поради поликистоза на яйчниците), то клиторът ѝ също усилва размера си.
Има данни и за това, че представителките на нежния пол с ниско равнище на тестостерон имат по-малък размер на клитора и по-ниско либидо. Но не трябва да се вършат еднопосочни заключения от казаното.
Получава се, че въпросът за връзката сред размера и оргазма наподобява на тази сред кокошката и яйцето. Сексолозите са на мнение, че в случай че ти правиш по-често секс, организмът ти създава повече хормони – естроген, тестостерон и окситоцин.

Съветите на експертите
Самият клитор няма да те накара да изпиташ оргазъм – всичко стартира в главата. Специалистите смятат, че доста дами не получават наслаждение, единствено тъй като не могат да се откъснат от всекидневните грижи и глупавите мисли за това, по какъв начин наподобяват, когато са голи. Ако на теб ти се коства, че получаваш по-малко наслаждение, в сравнение с заслужаваш, се захвани с такава активност, която предизвика изработването на ендорфин, и той бързо ще ти върне изгубеното либидо. Сексолозите също предлагат да се практикува самозадоволяване, а хормонална терапия за здрав организъм – не е целесъобразна. Може да спортуваш, да консумираш всякаква потребна храна и да са вслушваш в потребностите на тялото си – тогава и размерът на клитора няма да има значение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР