Мъжете, които искат да поддържат и подобрят здравето си, трябва

...
Мъжете, които искат да поддържат и подобрят здравето си, трябва
Коментари Харесай

Ще се изненадате кои храни доказано подобряват здравето на мъжете

Мъжете, които желаят да поддържат и подобрят здравето си, би трябвало да включват в храненето си алено месо, морска риба, миди, птици и нар, оповестиха за РИА Новости услугите " SberZdorovye " и " SberMarket ".
" Компаниите показаха лист с артикули за поддържане и продължение здравето на мъжете. Списъкът включва морски риби, миди, алено и птиче месо, нар - тези артикули съдържат най-голямо количество мастни киселини и протеини, които подкрепят синтеза на тестостерон ", пишат те.
" Поради метаболитните характерности и хормоналния декор храненето на мъжете може да се разграничава от това на дамите. Мускулната тъкан при мъжете е по-развита, за поддържане на мускулната маса е нужен всекидневен банкет на протеинова храна. Синтезът на главния мъжки хормон, тестостерон, зависи доста от състава и качеството на употребяваната храна ", изяснява диетологът на " SberZdorovye " Маргарита Макуха .

Тя отбелязва, че здравословните полиненаситени мастни киселини, които се съдържат в растителните масла, мазните морски риби, пшеницата, ядките и авокадото, са нужни, с цел да се поддържа оптимално равнище на тестостерон в организма. Освен това в менюто са нужни цинк и селен - те могат да се набират от чесън, зърнени храни, банани, зеле, морски блага и джинджифил.
В същото време така наречен фастфуд, простите въглехидрати и алкохолът, тъкмо противоположното, въздействат отрицателно върху синтеза на мъжки хормони.
„ Трябва да се знае, че ежедневната консумация на храни, богати на фибри, витамини и минерали е от значително значение за поддържането на здравето и е предварителната защита на болести на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата и урогениталната системи “, заключава Макуха.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР