Мъжът, обвинен в източване на 53 милиона лева от авансовите

...
Мъжът, обвинен в източване на 53 милиона лева от авансовите
Коментари Харесай

Заподозреният за източването на АМ Хемус не е основното лице в схемата

Мъжът, упрекнат в източване на 53 милиона лв. от предплатените пари за автомагистрала " Хемус " към този момент остава под домакински арест.

Според съда 42-годишният Борислав Колев, някогашен данъчен чиновник и футболен арбитър, е единствено част от схемата, само че не е главното лице в нея.

Според съда от събраните досега доказателства по следствието, може да се направи обосновано съмнение, Борислав Колев е съпричастен към действието, за което е упрекнат. Магистратите обаче одобриха, че няма заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Затова го оставиха под домакински арест.

До момента по делото са разпитани към 40 очевидци. Според бранителя на Колев нито един от тях не е разказал, че е видял пари, изнасяни със сакове и чували, каквато информация изнесоха от Министерство на вътрешните работи.

Навлизане в правосъдната зала Колев не отговори на въпросите на публицисти. Пред съда се показа като уредник в строителството, татко на три деца и помоли да бъде освободен. За Колев се знае още, че е футболен арбитър, само че БФС му замрази правата до привършване на следствието.



Навлизане в правосъдната зала Борислав Колев резервира безмълвие пред медиите.

Според обвиняването Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании. Набирал и стимулирал хора да станат фиктивни шефове. По сметките на тези компании били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала " Хемус ". Впоследствие персонално Колев придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглели пари и му ги предоставяли. Според прокуратурата по този начин от 18 юни 2020 до 8 септември 2021 година Борислав Колев получил към 53 милиона лв..



Според съда Колев не е бил моторът на схемата, само че одобри, че въз основа на предоставените доказателства може да бъде направено обосновано съмнение, че е съпричастен към действието, за което е упрекнат. Защо тъкмо той е бил упрекнат юристът му съобщи, че няма отговор.

" Аз запитвам прокуратурата за десети път и те не желаят да ми отговорят, явно е някаква страхотна загадка за какво тъкмо той ", съобщи Христо Ботев, юрист на Борислав Колев.



Адвокат Христо Ботев посочи, че против Колев има само показания на очевидци.

" Не са видели какво има в сакове, в случай че изобщо имало някакви сакове, което представяте ли си какъв брой е безумно да идеш в една банка, да изтеглиш 2 милиона и никой да не те гледа какво правиш, къде ги носиш, това е някаква страшна работа, която сега е забавна, след време никой няма да помни за нея ", сподели още юрист Ботев.

Защитата ще обмисли дали да апелира днешното решение, прокуратурата може да стачкува.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР