Мъжът, който вчера вечерта прегази с кола мъж и рани

...
Мъжът, който вчера вечерта прегази с кола мъж и рани
Коментари Харесай

Шофьорът, минал през хора в Бяла Слатина, бил с 1,4 промила алкохол, вече е осъждан

Мъжът, който през вчерашния ден вечерта прегази с кола мъж и рани две дами в Бяла Слатина, ще бъде упрекнат за съзнателно причиняване на гибел и междинна телесна щета при ръководство на автомобил, за което може да лежи в пандиза от 10 до 20 години. Това разгласи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков на брифинг за медиите.
43-годишният Иван Петков, гражданин на село Бреница, към този момент е в ареста за 72 часа и Окръжната прокуратура във Враца ще изиска от съда непрекъснатото му задържане.

Установено е, че той е карал с 1,44 промила алкохол. Мъжът е криминалнопроявен и осъждан за други пътнотранспортни катастрофи след приложимост на алкохол, както и за причиняване на телесна щета.

Инцидентът е станал към 19.30 часа на ул. " Латинка " в града, когато в дежурната част на Районното ръководство е получено известие за сборичкване сред няколко души, посочи Янко Янколов - шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Изпратеният полицейски патрул открил, че Петков е прегазил с " Мерцедес " -а си трима души. 53-годишният мъж е умрял малко след приемането му Спешна помощ, а 52-годишната му брачна половинка е в болница със междинна телесна щета. Втората потърпевша жена е със строшен крайник.

Починалият и жена му са родственици на брачната половинка на Петков, която се прибрала при околните си в Бяла Слатина поради упражнявано върху нея домашно принуждение. Тя била подала и тъжба в края на предходната година, по която работи Районната прокуратура в Кнежа.

Държавното обвиняване разгласява видео от брифинга:

По-рано стана ясно, че пияният водач е возил в колата и дъщеричката си, която е на 9-10 години.

" Прегази брат ми, жена му и още една младоженка. Направо върху тях мина ", споделя непосредствен на починалия пред bTV.

Свидетели настояват, че водачът съзнателно е засилил колата си към тях. Местните упорстват за пожизнен затвор за Петков, който и различен път имал нападателни прояви и нападал хора. Затова имал ограничаваща заповед.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР