Мъжът и жената, които са в критично състояние в болница

...
Мъжът и жената, които са в критично състояние в болница
Коментари Харесай

Великобритания обяви: Покосената двойка е жертва на Новичок!

Мъжът и дамата, които са в сериозно положение в болница в британското графство Уилтшър, са били изложени на нервнопаралитичния сътрудник "Новичок ", заяви английската полиция.

Това е същото вещество, което бе употребявано при офанзивата против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал.

Мъжът и дамата, и двамата английски жители, бяха открити в сериозно положение в събота вечерта в дома им в Еймсбъри, на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени Скрипал и щерка му Юлия.

Жертвите са 44-годишната Доун Стърджис и 45-годишният Чарли Роули.

"След изследването на проби мога да потвърдя, че мъжът и дамата са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество "Новичок ", несъмнено като същото нервнопаралитичното вещество, с което бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал ", заяви ръководителят на контраразузнаването Нийл Басу, представен от Асошиейтед прес.

Местната полиция дефинира случая като "тежък случай ".

Според полицията няма разследващи данни двойката да е нападната съзнателно и нищо в биографиите им не допуска те да са били цел на офанзива. Все още не се знае по какъв начин е било пренесено нервнопаралитичното вещество, допълниха силите на реда.
По думите на Басу не е ясно дали има връзка сред случая в Еймсбъри и Скрипал.

Близо 100 чиновници на частите за битка с тероризма работят по делото. Полицията е отделила минимум пет обособени зони, в това число парк и неподвижен парцел в Солсбъри, както и аптека и баптистка църковна постройка в Еймсбъри, добавя Ройтерс.

(БТА)
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР