Мъж, заподозрян в убийството на петима души в американският щат

...
Мъж, заподозрян в убийството на петима души в американският щат
Коментари Харесай

След мащабно издирване: Задържаха мъжа, убил петима съседи заради забележка

Мъж, обвинен в убийството на петима души в американският щат Тексас, беше хванат през вчерашния ден след огромно четиридневно търсене, заяви шерифът на окръг Сан Хасинто Грег Кейпърс, съобщи Ройтерс.

Нападателят е бил разпознат тази седмица като Франсиско Оропеса – 38-годишен мексиканец, който от 2009 година до момента е бил депортиран четири пъти от Съединени американски щати, разясни Кейпърс.

Силите на реда са получили сигнал, който ги е отвел до дома, където Оропеса се е укривал, отбелязва организацията, представена от " 24 часа ".

" Той е зад решетките и ще прекара остатъка от живота си там, по тази причина че е умъртвил тези петима души ", сподели Кейпърс.

Убийството е станало в град Кливланд в щата Тексас, а обвиненият е арестуван в близкия град Кът енд Шуут, отбелязва организацията. 

В петък вечерта съседите на Оропеса го помолили да спре да стреля в двора си, тъй като от шума бебето им не е можело да заспи. В отговор той нахлул в дома им и разкрил огън, убивайки петима от десетте души в къщата. Сред жертвите е и 8-годишно момче, сочи полицейски отчет.

Оропеса е арестуван след четиридневно национално търсене, при което американските правоохранителни органи са си сътрудничили с мексиканските си сътрудници, споделиха от ФБР.

Когато следствието стигна до задънена улица полицията насочи апел към жителите да подадат сигнал при положение, че имат информация по случая, като също така разгласи и премия от 80 000 $, за тези които оказват помощ за залавянето на обвинения, споделиха правоохранителните органи.

Кейпърс счита, че индивидът, подал сигнала, довел до залавянето на Оропеса, би трябвало да получи премията, защото единствено час и 15 минути, след приемане на информацията от него службите за социална сигурност и тактическият отряд на американския граничен патрул са заловили нарушителя, сподели представител на ФБР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР