Мъж в Индия се заразява с растителна гъбичка за първи

...
Мъж в Индия се заразява с растителна гъбичка за първи
Коментари Харесай

Като в „Последните оцелели“: Индиец се зарази с растителна гъбичка за първи път в света

Мъж в Индия се заразява с растителна гъбичка за първи път в света. Това припомня на сюжет от известния сериал " Последните оживели " .  Пострадалият е на 61 години постъпва в болница с недоволства сходни на грип, които не отшумявали три месеца. Това оповестява профилираното списание Medical Mycology Case Reports.

Част от признаците на инфектирания са кашлица, пресипнал глас, затруднено преглъщане, болки в гърлото и отмалялост. Мъжът не е имал някакви съпътстващи болести, които да го излагат на риск.

Започва следствие на странното заболяване с тежки признаци

Лекарите вършат цялостни проучвания на мъжа и откриват, че в региона на гръдния панер няма нищо извънредно, само че резултатите от компютърната томография демонстрират паратрахиален цирей в региона на гърлото. Този тип зараза може да докара до съдбовен край, в случай че не се лекува, прибавят лекарите.

Затова незабавно е почнало лекуване с антибиотици и унищожаване на гнойта. Тя е изпратена за проучвания в центъра за съдействие на Световната здравна организация в Северна Индия. Мъжът приемал специфични противогъбични медикаменти към два месеца, като лекуването е сполучливо. 

Замърсяването с пластмаса става необятно публикувано, считат учените

Лекарите диагностицирали мъжа с Chondrostereum purpureum - растителна гъбичка , която предизвиква заболяването на „ сребърните листа “ при растенията.

Предполага се, че пациентът се е заразил по време на работата си. Той е миколог и се занимава с проучване на растения. Дълго време той е работил с плесени, дрожди и гъбички.

Експерименти с животни демонстрират, че бактериите удвояват размера на черния им дроб

Според специалисти казусът провокира сериозна угриженост измежду лекарите, защото потвърждава, че инфекцията може да засегне както здрави хора, по този начин и такива, които страдат от проблеми с имунитета. Те акцентират, че световното стопляне може да отвори „ Кутията на Пандора “ за нови гъбични болести.

Затоплянето форсира броя на разновидностите, които биха могли да усилят устойчивостта към медикаменти и да оказват помощ на гъбичките да се приспособяват, с цел да оцелеят в човешкия организъм.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР