Мъж, обвинен за източване на пари от чужда банкова сметка,

...
Мъж, обвинен за източване на пари от чужда банкова сметка,
Коментари Харесай

Парична гаранция за обвинен за източване на пари от чужда сметка в Пловдив

Мъж, упрекнат за източване на пари от непозната банкова сметка, получи мярка " парична гаранция " откакто Пловдивският апелативен съд анулира определението на Окръжния съд в града под тепетата, с което бе оставено без почитание настояването на прокуратурата за задържане под стража. Спрямо мъжа, чиито букви са С.Я., е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 6000 лв., оповестиха от Съдебната палата.

Първоначално той беше арестуван за източване на пари от непозната банкова сметка, а по-късно освободен от първоинстанционния съд, без да му бъде взета мярка за неотклонение.

 Хакери източили 100 000 лв. от сметка на пловдивски предприемач Виж още

Според апелативните магистрати обясненията на другите двама обвинени по същото дело и показанията на един от разпитаните очевидци водят до " обосновано съмнение за съпричастност " на С. Я. към действието, в което е упрекнат. Налице са и данни за нелегалност в дейностите на обвинените. Заради чистото му правосъдно, настъпила реабилитация и с оглед събраните доказателства, съдът е решил, че задачите на мярката за неотклонение могат да бъдат изпълнени и с " парична гаранция ".

Срещу С. Я. е повдигнато обвиняване за това, че на 26 октомври т. година в съучастничество с две лица, е употребявал данни от платежен инструмент, посредством осъществяване на четири платежни нареждания, без единодушието на титуляра.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР