Мъж, който е завел съпругата си в Спешното отделение в

...
Мъж, който е завел съпругата си в Спешното отделение в
Коментари Харесай

Лекар с 1,9 промила алкохол преглежда пациенти във Варна

Мъж, който е завел брачната половинка си в Спешното поделение в болница " Св. Анна " във Варна твърди, че е получил жестоко отношение от доктор. Мъжът споделя, че брачната половинка му е била със сериозна контузия в региона на гърдите, което е довело до забележителна загуба на кръв и съгласно него се е наложило гръдният хирург да вземе незабавни ограничения, оповестява Нова тв.

Съпругът на потърпевшата обаче се усъмнил в държанието на лекаря и че той е използвал алкохол и даже извикал полиция, с цел да ревизират хирурга. След направена проба се открило, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

" Когато се приближих до лекаря, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и пристигна екип. Полицаите си свършиха съвършено работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил доста ", изясни Дамян Стоянов.

След към час дошъл и директорът на болничното заведение, с цел да смени използвалия алкохол доктор. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: " Ще преценява ".

За NOVA от болничното заведение обявиха, че неотложно е осъществена вътрешна инспекция по случая. Установено е нарушаване на трудовата дисциплинираност и ще бъде наложено съответно административно наказване.

" Нека шефът на болничното заведение да обърне внимание. Разбрах, че този доктор Славов е завеждащ поделение " Гръдна хирургия ". Явно контролът на по-висшите равнища е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се ревизират за алкохол ", моли Стоянов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР