Мъж е загинал, а две жени на 53 и 43-годишна

...
Мъж е загинал, а две жени на 53 и 43-годишна
Коментари Харесай

Опасност от вторичен взрив в Арсенал! Две жени са в неизве...

Мъж е умрял, а две дами на 53 и 43-годишна възраст към този момент са в неопределеност при гърмежа в цеха в цех " Арсенал ". Все още не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките, защото съществува заплаха от второстепенен гърмеж. В момента пътува група от профилиран отряд за битка с тероризма, които ще обезопасят периметъра и ще управляват интервенцията по почистване на останките и търсене на двете дами.

Това заяви на брифинг пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на град Пловдив.

Не се знае дали дамите са живи или са умряли, само че възможностите да са оживели са извънредно дребни. Вследствие на гърмежа е изхвърлено тялото на 55-годишен мъж - един от тримата служащи в цеха. Цехът е тотално опустошен, сподели Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала наоколо до цеха. Тя е с черепно-мозъчна контузия.

Инцидентът е станал към 11.06 часа през днешния ден. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е неотложно досъдебно произвеждане, което се следи от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е шеф промяна на цеха.

Все още е не е ясно по какъв начин е станал гърмежът. Деянов сподели, че се дължи на нарушаване на софтуерните правила, свързани с сигурност на труда. И добави: " Ако всеки си прави работата, както би трябвало, няма да се стига до такива нещастни случаи. Това е едно рисково произвеждане и постоянно съществува действителна заплаха, при най-малката неточност, да се случи нещо ".

Смяната е почнала в 7.40 и следва следствие кои правила са нарушени. 

В цеха са се произвеждали произведения, свързани със звуково-светлинни резултати. Не става субстанции за бойно предопределение, а по-скоро от рода на фойерверките.

Окръжният прокурор Дичо Атанасов съобщи, че следствието ще се организира от Национална следствена работа.

На прилежащите здания при гърмежа има счупени стъкла. В " Арсенал " към този момент не са на разположение учредения за прекъсване на работата, безапелационен беше окръжният прокурор.

На място незабавно са реагирали два екипа на пожарната. Имало е възпламеняване с експлозия. Пожар като горене не е имало, споделиха от пожарната, само че потвърдиха, че заплаха за последващите дейности към момента има, тъй като има подготвена продукция в сандъци.

Случая разяснява и министърът на стопанската система Никола Стоянов.: " Успях да се свържа по телефона със притежателя на " Арсенал ", предложили сме цялостна помощ, която министерството може да предложи. Прекалено е рано да се приказва за аргументите, сега всички старания са ориентирани към това да се оправят с следствията ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР