Махането на ветото за Северна Македония се оказа предателство, увито

...
Махането на ветото за Северна Македония се оказа предателство, увито
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако мине правителството, ще е заради бакалски сметки и алъш-вериш

Махането на ветото за Северна Македония се оказа изменничество, увито във френски целофан
 „ И да си обезпечат нужния брой депутати, с цел да мине държавното управление, по-късно ще сме очевидци на бакалски сметки и един непоносим вземане-даване с живота на българските жители. Този пазарлък ще се случва преди всяко значимо гласоподаване, преди всеки значим законопроект, преди всяка значима промяна. “
Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова в предаването „ Офанзива “ по Nova News. Според нея няма никаква политическа логичност с изключение на пазарна логичност да привличаш депутати от друга парламентарна група и да го правиш по жилища и по лаборатории.
По мотив антикризисната мярка от 25 ст. на всеки литър гориво госпожа Манолова разкритикува, че поддръжката е трябвало да бъде дадена на хората с ниски приходи, на уязвимите групи.
„ 25 ст. ще бъдат дадени от бюджета – това са 150 млн. лева Тези 25 ст. няма да са за сметка на търговците на едро, а те ще са за сметка на бюджета. В същото време Лукойл Нефтохим осъществя облаги на дневна база от 10 млн. лева от горната страна поради спекулативни надценки. На годишна база 3,5 милиарда лева Това са горивата, които се харчат в страната, тъй като съветският нефт, с който работи Лукойл Нефтохим, не е мръднал със стотинка нагоре. Цялото покачване на бензина и на дизела у нас с левче е безусловно спекулативно и го заплаща българският народ. “ Това сподели водачът на Изправи се България за нарасналите цени на бензина и на дизела. Манолова прикани Народното събрание да постави таван на цените на горивата с 1 лев надолу.
Мая Манолова упрекна държавното управление в изменничество поради повдигането на ветото над Северна Македония: „ И в 11:50 направиха изменничество с българската позиция за Северна Македония, като подвигнаха ветото небрежно в последния миг. Оказа се, че във френски целофан са ни завили и предложили едно предложение, което по-късно беше променено. Нито езика на омразата, нито кражбата на история ще бъдат глобени по време на преговорния развой. Това си е национално изменничество. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР